Slaven Žužul
 Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
PIŠE SLOBODNA DALMACIJA

IZ JEDNOG NOVČANIKA U DRUGI RNK Split je dužan svome vlasniku i njegovoj građevinskoj firmi nevjerojatnih 57 milijuna kuna!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 06. listopad 2017. 11:22

Jučer je na Trgovačkom sudu u Splitu, u postupku predstečajne nagodbe RNK Splita,klub iz Parka mladeži svom vlasniku Slavenu Žužulu priznao 22,667.178 kuna tražbina, i još 34,481.316 kuna njegovoj građevinskoj tvrtki Skladgradnji, prenosi Slobodna Dalmacija.

U ime kluba, pojedinačne tražbine svih vjerovnika su priznavali ili osporavali njegova djelatnica Dijana Meštrović i odvjetnik Tomislav Krka.

Ročištu su među ostalim prisustvovali bivši i sadašnji stručni djelatnici Crvenih, sada vjerovnici - Robert Boljat, Marin Krstić, Siniša Šegović, Tonči Bašić, Zvonimir Tomić, Darko Butorović, Špiro Barbarić i Željko Sušić. Neki od njih bučno su reagirali kada su čuli koliko novca Žužul potražuje.

Još na samom početku ročišta odvjetnik Boro Rajić, koji zastupa Nogometni sindikat, tražio je da se Vlaho Monković, povjerenik predstečajne nagodbe, izjasni o svim prijavljenim tražbinama i pitao ga zašto to nije napravio.

Sudac Jozo Ćaleta u sudski zapisnik je unio Monkovićev odgovor kako nije smatrao potrebnim očitovati se o prijavljenim tražbinama jer nije našao temelje za njihovo osporavanje, a nije smatrao potrebnim navoditi druge elemente iz prijava.

- Malo je vjerojatno da potraživanja Slavena Žužula i Skladgradnje nisu osnovana, no dužnost povjerenika bila je ispitati ispravnost tih tražbina. Kako su sada ta potraživanja priznata, o tome više nema rasprave. To je završena priča – kazao nam je odvjetnik Rajić.

OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE

Linker
16. travanj 2024 15:21