Tom Dubravec / CROPIX
KRENULE ANALIZE

IZ MANCHESTER CITYJA VRLO JASNO OBJASNILI ZAŠTO SU KUPILI PALAVERSU Englezi mladog Splićanina predstavili kao prototip modernog veznog igrača

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 02. veljača 2019. 00:09

Zbog čega je Manchester City uložio novac u Antu Palaversu ? Danima prije engleski mediji su bili prilično škrti kada se govorilo o ovom transferu, gotovo pa da nisu niti kao vijest objavili. Sada kada je jasno da su "građani" potvrdili mladog Hajdukovog igrača i reprezentativca krenule su analize. Zbog čega su ga kupili i zašto je vraćen u Hajduk na posudbu.

U Manchester Cityju su bili vrlo jasni na odgovorima, Palaversu prate dulje vrijeme, njegov napredak posljednje dvije godine jer ogroman. Pokazao je to igrama u Hajduku, ali i u mladoj hrvatskoj reprezentaciji (U-19). Ostavili su ga Hajduku jer smatraju da će baš u toj sredini nastaviti s napretkom, a "građani" će to sve pomno pratiti, piše Slobodna Dalmacija.

VIDEO: Jurica Radić

Englezi pak napominju da je Palaversa prototip modernog veznog igrača, vrlo nalik Toniju Kroosu iz Real Madrida, ima veliku igračku inteligenciju, odlično čita igru i dobro se postavlja u igri. Trenutno fantastično igra na poziciji centralnog veznog, no vrlo lako zahvaljujući fizičkim predispozicijama bi se mogao transformirati u zadnjeg veznog gdje bi zatvorio poziciju na kojoj je sada Fernandinho koji iduće godine odlazi iz Cityja. Palaversa je pak njegova "programirana" zamjena.

Inače kao jake strane ovog mladića u Manchester Cityju kažu da Palaversa izvrsno drži poziciju i zahvaljujući svojoj fizičkim predispozicijama i brzini s lakoćom dolazi u završnicu iz "drugog plana" kada je zbog preciznog šuta izuzetno opasana za protivnika. Ističu da odlično kontrolira loptu, ima finu tehniku i precizna dodavanja što bi s kasnijim sazrijevanjem i fizičkim jačanjem moglo biti fantastično.

I za kraj ono što se svidjelo ljudima u Cityju je Palaversina ljudska zrelost, posvećenost nogometu i disciplina što nije baš kod svih mladih igrača, te ako nastavi ovim putem vrlo brzo bi mogao biti veliko pojačanje za Guardiolinu momčad.

Linker
26. travanj 2024 21:06