REUTERS
SLUŽBENO PRIOPĆENJE

IZ REALA STIGLO OBJAŠNJENJE VELIKE ODLUKE KOJA SE NAZIRALA POSLJEDNJIH DANA Evo kako čelništvo kluba pravda svoj potez

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2018. 23:59

Iako je i nakon debakla u El Clasicu (1:5) vrtio svoj film s nadom da može preokrenuti situaciju i ostvariti zacrtane ciljeve za ovu sezonu, Julen Lopetegui je smijenjen nakon što se u kasnijim popodnevnim satima ponedjeljka sastalo čelništvo Real Madrida.

Bivši španjolski izbornik na klupi je izdržao 14 službenih utakmica tijekom kojih je upisao po šest pobjeda i poraza te dva remija. Pod njim je 'kraljevski klub' imao problema s realizacijom, ali i obranom, budući da su u spomenutom razdoblju zabili za njih skromni 21 pogodak, dok su ih primili čak 20.

Soccer Football - Champions League - Real Madrid Training - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - October 1, 2018   Real Madrid coach Julen Lopetegui during training   REUTERS/Sergei Karpukhin
REUTERS/Sergei Karpukhin

Kao privremeni trener na klupu Reala dolazi 42-godišnji Argentinac Santiago Solari kojeg je uprava preselila iz B momčadi Castille. On će pak svoju prvu utakmicu imati ove srijede kada Madriđani u Kupu gostuju kod Melille.

U nastavku članka možete pročitati kako su iz Reala opravdali ovu odluku...

Priopćenje iz Real Madrida

"Izvršni odbor Real Madrida sastao se u ponedjeljak, 29. listopada 2018. i odlučio raskinuti ugovor koji je s klubom vezao trenera Julena Lopeteguija.

Ta odluka, donesena s maksimalnom odgovornošću, ima za cilj promijeniti situaciju u kojoj se nalazi prva momčad, dok su još dostižni svi ciljevi u ovoj sezoni.

Izvršni odbor smatra kako je velika razlika između kvalitete momčadi Real Madrida, koja ima osmoricu nominiranih za nadolazeću Zlatnu loptu, što se nikad nije dogodilo u povijesti kluba, i dosadašnjih rezultata.

Klub zahvaljuje Julenu Lopeteguiju i cijelom njegovu stručnom stožeru za uložen trud i posao i želi im sve najbolje u profesionalnim karijerama.

Privremeno će ga zamijeniti Santiago Solari, koji će voditi prvu momčad od utorka."

Linker
03. svibanj 2024 06:49