Robert Belosevic / CROPIX
MARK WILMOTS OTKRIO

Izbornik Belgije se pohvalio: Ja sam preporučio Rusima da uzmu Slavena Bilića!

Piše: Dragan ZubovićObjavljeno: 13. srpanj 2012. 22:25

Jedan od najtežih protivnika hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2014. je Belgija, čiji je novi izbornik Marc Wilmots (43). U intervjujima za belgijsku televiziju RTBF i belgijski dnevnik Le Soir govorio je o završenom Euru 2012. i predstojećim kvalifikacijama za SP 2014. u kojima se opširno osvrnuo i na Hrvatsku.

- Hrvatska spada među deset najboljih reprezentacija na svijetu. Uopće nisam iznenađen njenom dobrom igrom na Euru, osobito dobrim nastupom protiv Španjolske. Da biste lakše shvatili o kakvoj se kvalitetnoj reprezentaciji radi, bit će dovoljno da vam kažem da je sjajan igrač Niko Kranjčar bio na klupi hrvatske reprezentacije tijekom Eura 2012.

Wilmots je ponovno istaknuo da iznimno cijeni Slavena Bilića i iznio jednu vrlo zanimljivu činjenicu:

- Slavena Bilića zaista obožavam. Tijekom proljeća ove godine, uoči Europskog prvenstva, nazvao me moj prijatelj i bivši ruski reprezentativac Aleksej Smertin, dopredsjednik Lokomotiva iz Moskve (nap.a. Smertin je napustio Lokomotiv 2. lipnja 2012., a s Wilmotsom je igrao u Bordeauxu prije 11 godina) da me pita što mislim o Slavenu Biliću, jer mi je kazao da on i čelnici Lokomotiva razmišljaju o mogućem angažiranju Bilića za trenera. Odmah sam mu rekao da je Bilić odličan izbor za trenera Lokomotiva - istaknuo je.

- Protiv Bilića sam igrao na brojnim utakmicama, osobito u Njemačkoj, i gledajući njegovu Hrvatsku, u njenoj igri sam vidio njegov karakter, srce i osjećaj za postavljanje u igri. Od Hrvatske je napravio pravu momčad, što me pomalo podsjeća na također mladog trenera Paula Benta, koji je od Portugala također uspio stvoriti pravu momčad, iako njegov prethodnik Carlos Queiroz godinama nije uspijevao u tome.

Linker
10. svibanj 2024 07:14