Borna Barišić (prvi desno)
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
NOVA PRILIKA

IZBORNIK DALIĆ OBJAVIO SLUŽBENI POPIS I POTVRDIO NAGAĐANJA Vraća u reprezentaciju 'nestašnog' braniča: Duje Ćaleta-Car pozvan za Slovačku

Duje Ćaleta-Car vraća se u reprezentaciju, a to je i potvrdio i izbornik na službenom popisu...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. listopad 2019. 13:43

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis s 24 kandidata za predstojeće utakmice protiv Slovačke i Gruzije.

Svjetske doprvake čeka posljednji i ujedno odlučujući susret Europskih kvalifikacija za EURO 2020. - u subotu 16. studenoga Vatreni u Rijeci dočekuju Slovačku i traže barem bod koji bi im osigurao plasman na jedanaesto veliko natjecanje u povijesti.

Tri dana kasnije, Vatreni će u prijateljskom susretu u Puli ugostiti reprezentaciju Gruzije.

Ime Duje Ćaleta-Cara svakako je jedno od onih koje je bilo pod upitnikom za ovu utakmicu, na na kraju je izbornik povukao, čini se, mudar potez Stoper Marseillea pod neformalnom je suspenzijom od početka lipnja kad je otkazao nastup u mladoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu. Dalić je očinski popričao s njim još u Osijeku, gdje je bio dio A selekcije za utakmicu s Walesom i dao mu do znanja kako državna momčad mora biti na prvom mjestu, bez obzira o kojem se uzrastu radi.

Budući da je Ćaleta-Car ostao pri odluci da ne putuje s ekipom Nenada Gračana u San Marino, izbornik A reprezentacije "odrezao" mu je kaznu. Na utakmicama s Walesom i Tunisom, kad se sve zbroji, svatko pozvan igrao je barem malo, jedino njemu nije dao šansu ni minutu, što mu je istoga časa najavio, a nakon toga prestao ga je stavljati na popis. Dalić nije htio buke i afere, no Ćaleta-Car “batinu” je itekako osjetio...

Na popisu igrača su i četiri pretpoziva - Rogu, Bradariću, Leovcu i Juranoviću - koje će izbornik aktivirati ako se ukaže potreba uoči prve ili druge utakmice.

Linker
02. svibanj 2024 07:46