Vojko Bašić / Cropix
POLJUDSKI REPOVI...

Izrael traži od HNS-a da se igra u Zagrebu: 'U organizaciji ne smije biti greške'

Predsjednik Marković i Srebrić popričat će i s izbornikom Bilićem, a vodstvo Saveza sastat će se djelatnicima MUP-a. To je susret u čijoj organizaciji ne smije biti pogreške
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. lipanj 2011. 19:06

Premda je u raspravi prevladavala intencija da se utakmica s Izraelom igra u Zagrebu, konačno rješenje bit će izglasano tek na sljedećoj sjednici IO-a, vjerojatno krajem mjeseca. U međuvremenu u HNS-u će doći kompletno objašnjenje Uefe o razlozima kazne od 80.000 eura.

- Taj dokument bit će od važnosti za definitivan stav - kazao je glavni tajnik Zorislav Srebrić.

Predsjednik Marković i Srebrić popričat će i s izbornikom Slavenom Bilićem, a vodstvo Saveza sastat će se djelatnicima MUP-a. To je susret u čijoj organizaciji ne smije biti pogreške.

Većina članova IO-a isticala je kako odluka već postoji, da su još početkom godine izabrali Zagreb, te da se to može promijeniti samo u slučaju posebno jakog razloga.

No, priča o Izraelu nije samo o mjestu odigravanja. U petak 2. rujna Hrvatska gostuje na Malti, a Izraelci trebaju dočekati Grčku. Međutim, kako oni ne igraju petkom zatražili su suglasnost ostalih reprezentacije u skupini da im se omogući nastup u četvrtak. Mnogi članovi Izvršnog odbora HNS-a nisu se s time složili. Za Hrvatsku bi bilo bolje da imaju dan manje odmora, nego dan više, budući da u našoj zemlji gostuje već u utorak 6. rujna. Ipak, i taj stav još treba izbrusiti. Izrael je navodno zamolio da gostuje u Zagrebu, potom da im se omogući nastup u četvrtak, sad je na HNS-u i da misli na interese naše reprezentacije.

A-vrsta odigrat će prijateljsku utakmicu s Irskom u Dublinu 10. kolovoza, a mlada isti dan s Luksemburgom.

Linker
24. rujan 2024 00:36