Maja Zlatevska / CROPIX
SLUŽBENA POTVRDA

Izvršni odbor HNS-a odlučio: Utakmica protiv Srbije definitivno na Maksimiru!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. siječanj 2013. 10:13

Sad je i službeno: Izvršni odbor HNS-a odlučio je da će utakmica sa Srbijom igra u Zagrebu! Davno se Kuća nogometa opredijelila za glavni grad, u međuvremenu je izbornik Igor Štimac uskovitlao prašinu objavnom želje da domaćin bude Split, premda dvojbe zapravo nije bilo. Iz ureda HNS-a obavljeno je telefonsko izjašnjavanje članova Šukerove vlade, potvrđena je lokacija - stadion Maksimir; ne još i termin početka.

U Savezu će uvijek istaknuti da su prvenstveno prevagnuli sigurnosni razlozi. Još od ljeta 2011. i Dinamovih putešestvija kroz Ligu prvaka u Zagrebu tribine nisu bile pune, za događaj proljeća problema u prodaji ulaznica ne bi smjelo biti. Bude li se HNS držao lanjske najave, cijena će ostati jednaka ili slična kao za Makedoniju, od 60 kuna za sjever do 250 za VIP sektor na zapadu. Koliko je god tada bilo mnogo, za Srbiju nije previše, ako to Rusanova ipak ne podigne za koji postotak.

Odgodite obveze za jutro 23. ožujka, prethodna večer mogla bi potrajati... Samo četiri dana kasnije (26. III.) Vatreni će istrčati u Walesu, i tamo je “ozakonjeno” odredište. Kao što je bilo najavljeno, igrat će se u Swanseeu na Liberty stadionu s početkom u 20.45 po našem vremenu. Kraj ožujka bit će intenzivan i vrlo važan, dolazak u Zagreb na dvoboj Kockastih i Srbije najavio je i predsjednik Uefe Michel Platini, a HNS planira upravo pred taj dvoboj otvoriti nove urede u Vukovarskoj ulici iznad hotela DoubleTree by Hilton.

Hrvatska - Srbija u Maksimiru sučelit će se prvi put, iako je mnogima u glavi dvoboj Vatrenih i SR Jugoslavije iz 1999. godine. Tada je to bila selekcija Srba i Crnogoraca. U projektu “Kako do Brazila?”, pred Kockastima je zadatak osvajanje šest ožujskih bodova. Bez puno relativiziranja i manevriranja. Neugodan je podatak da susret takvog profila naša izabrana vrsta kod kuće nije dobila od 11. listopada 2006. i trijumfa nad Engleskom 2:0. Svi protivnici nešto jače kategorije koji su kasnije stizali provlačili su se u Zagrebu; Rusija, Engleska, Ukrajina, Grčka i Turska. Ima li zgodnijeg trenutka da padne ta nezgodna barijera!

Linker
17. svibanj 2024 07:58