Action Images via Reuters
SVLAČIONICA NA NOGAMA

'JA OVO U CIJELOM ŽIVOTU NISAM VIDIO!' POTRESENA SRPSKA ZVIJEZDA BJESNI NAKON 'ČUDA U LONDONU' 'Ovo je strašno! Čovjek nas je uništio!'

Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 06. studeni 2019. 10:13

Utakmica večeri sinoć je definitivno odigrana na Stamford Bridgeu, a susret između Chelseja i Ajaxa je završio remijem 4:4. Ovaj klasik će se vjerojatno pamtiti po krivim razlozima poput crvenih kartona, autogolova, intervencija VAR-a i poništenih pogodaka, prije nego što će se pamtiti po nogometnoj kvaliteti.

Ni jedna momčad neće biti prezadovoljna rezultatom, ali gosti su ipak više izgubili.

Ajax jer je zbog dva nepotrebna crvena kartona ispustio uvjerljivu i prije svega bitnu pobjedu, a Chelsea jer Ajaxu s dva igrača više nisu mogli zabiti za pobjedu, iako su imali 20 minuta igre da to naprave.

Rezultat je već nakon nepune četiri minute već bio 1:1 u eksplozivnom otvaranju, nakon čega Ajax započinje dominaciju i igra odličan nogomet, koji mu donosi još tri gola. Vrlo je raspoložen bio Hakim Ziyech, koji je sudjelovao u sva tri. Mora se izdvojiti predivan slobodan udarac kojeg je uputio praktički iz kornera i pogodio stativu, a lopta se onda od lica nesretnog Kepe odbila u mrežu.

Prava drama se pak odvila u 68. minuti kad je Ajax ostao s dva igrača manje, isključeni su i Blind i Veltman zbog dva žuta kartona koja su zaradili u istoj akciji, a da bi stvari bile gore, doaćini su dobili i jedanaesterac. Chelsea se tako brzo vratio na 4:4, ali do pobjedničkog pogotka nisu uspjeli doći.

Igrači Ajaxa na kraju su bili potreseni, rijetko se vidi susret u kojem jedna momčad ispusti 4:1, a situaciju u njihovoj svlačionici najbolje opisuje prva reakcija srpskog napadača Dušana Tadića.

"Nismo dugo bili tako razočarani. Danas smo trebali govoriti samo o dobroj igri Ajaxa, ali to ne možemo, jer je jedan čovjek došao na scenu i sve nam to ukrao. Vidjeli smo situaciju kad nije sudio prekršaj na Daleyu Blindu, nije bilo ni drugog žutog kartona na Daleyu Blindu, nije bilo ni drugog žutog kartona za Joela Veltmana, nije bilo ni jedanaesterca. Ja u cijelom svom životu nisam vidio trostruku kaznu! Ma nikada! Ali sve je počelo prekršajem na Daleyu Blindu, faulirao ga je Pulisic, čini mi se. I zato je ovo strašno. Ja nisam čovjek koji traži isprike, ne volim govoriti o drugima, ali čovjek nas je doslovno uništio", poručio je Tadić.

Naš Mateo Kovačić je za Chelsea odigrao dobru utakmicu, a izašao je pri kraju da bi se oslobodilo mjesto za napadača (Batshuayi).

Linker
23. travanj 2024 16:20