Ronald Goršić / Cropix
SVE SPREMNO ZA POČETAK

JAKA DELEGACIJA NA OTVARANJU Davor Šuker dočekat će Vatrene na Parku prinčeva

Na otvorenje Eura dolazi jaka delegacija Saveza koja će se nakon utakmice s Turskom vratiti u Zagreb
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 09. lipanj 2016. 10:52

Kažu domaćini kako je u Deauvilleu bilo više policije samo 2014. godine kada su u ovdašnjem restoranu Le Ciro's, Angela Merkel, François Hollande i Vladimir Putin krojili budućnost Ukrajine. Svojevrsni šok za domaćine bio je i dolazak Baracka Obame na proslavu 'Dana D'.

Neka obližnja sela tada su u potpunosti bila blokirana baš kao i signal za mobitel što im je u ovo suvremeno doba najteže palo.

Lagali bi kada bi rekli da su slične mjere osiguranja i kada je reprezentacija Hrvatske u pitanju, ali činjenica je da impresivno djeluje kolona vozila koja prati autobus od hotela do trening-kampa Parc de Loisirs koji će biti trening baza "vatrenima" do kraja Eura.

Zaštitari su neumoljivi. Točno se znaju pravila igre i nema te sile koja će ih natjerati na ustupak. Dakle, ako nemate akreditaciju - ne postojite. Ako izađete izvan prostora predviđenog novinarima, tamo možete biti trenutak ili dva. Jedan kolega dao si je oduška pa zapalio cigaretu pored travnjaka na kojem treniraju Čačićevi izabranici. Nije povukao niti dim…

Igrači su polako curili iz autobusa. Još sneni, raščupani i u potpunosti u skladu s vremenom koje je jučer u Normandiji bilo tmurno. Sunca niti u tragovima, temperatura za desetak stupnjeva niža od prethodnog dana. No, čim su dobili loptu u noge, krenula je zaje…... Predvodi je kapetan Srna, generator dobre atmosfere, a nastavljaju svi ostali. Koliko ona traje, nismo saznali. Tek što su kazaljke sata označile 10.15, zamoljeni smo da napustimo trening-centar.

Inače, u Deauvilleu se u srijedu očekivao dolazak Davora Šukera koji nije bio na dočeku reprezentacije zbog regionalnog sastanka u Moskvi. Međutim, čini se da će predsjednik HNS-a propustiti uvodni dio faze priprema u Normandiji. On bi se reprezentaciji trebao priključiti u Parizu.

Ondje će na otvorenje Eura doći i jaka delegacija HNS-a koju predvodi Zdravko Mamić. Plan je da ostanu u Parizu do nedjelje, nakon čega se vraćaju u Zagreb do nove utakmice u St. Etienneu. Isto će biti s Bordeauxom, a nadaju se i kasnije, u nokaut-fazi natjecanja.

Za to vrijeme novinari su se smjestili u press centar koji je napravljen u centru Deauvillea. Odlični uvjeti za rad, puni hladnjaci vode i piva, kauči za odmor, kava, sokovi… Odlična internetska veza, za što se pobrinuo T-com, kao i besplatna telefonska linija za Hrvatsku. Domaćini su organizirali stolove za nogomet i stolni tenis, a što je posebno oduševilo kolegu Dubravka Miličića iz 24 sata. Nekad perspektivni napadač NK Jarun briljirao je s reketom i lopticom u rukama. Nizao je protivnike kao od šale i tako barem nakratko zaboravio na debakl u sportskom kvizu večer ranije.

Linker
28. travanj 2024 20:19