CROPIX
JASNA PORUKA

JAVILE SE I BRANITELJSKE UDRUGE 'Tko, zašto i u čije ime uskraćuje hrvatskom Splitu da uživa u reprezentaciji?'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 17. lipanj 2019. 17:40

I dalje stižu brojne reakcije nakon odluke Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza oko igranja hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu, gdje ćemo ugostiti Mađare, piše Slobodna Dalmacija.

U ponedjeljak su se tako oglasili Koordinacija udruga ratnih postrojbi Splitsko-dalmatinske županije, Koordinacija braniteljskih udruga grada Splita i stradalničke udruge Domovinskog rata grada Splita i SD županije koje su poslale priopćenje na adreus GV-a, gradonačelnika i Hajduka i naglasile da žele gledati reprezentaciju u Splitu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Tko, zašto i u čije ime uskraćuje pravo hrvatskom Splitu da uživa u igri hrvatske nogometne reprezentacije? Sve hrvatske reprezentacije su snažno bilo hrvatskog naroda. Nikakve nesuglasice ne smiju biti razlog onemogućavanja organizacije nacionalnih utakmica na gradskim stadionima, pa tako ni na Gradskom stadionu Poljud. Moderna Republika Hrvatska stvorena je velikim i neupitnim zajednistvom, krvlju i žrtvom hrvatskih ratnika, uz snažnu potporu hrvatskog naroda. Zahtijevamo i ne prihvaćamo nikakve razloge da se ova, kao ni sljedeće utakmice nacionalnih vrsta ne igraju u Splitu - poručili su iz udruga.

Rijeka, 030619.
Stadion Rujevica, pomocno igraliste.
Treci dan treninga nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Walesa.
Na fotografiji: Zlatko Dalic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Linker
06. svibanj 2024 03:29