Pošta u Jurišićevoj
 Čitatelj
POTRES UJEDINIO SVE

JAVILI SE I POTRESENI DINAMOVCI: 'SCENE U ZAGREBU PODSJEĆAJU ME NA ONE U SARAJEVU TIJEKOM RATA...' Dinamov napadač instinktivno reagirao

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. ožujak 2020. 17:09

Snažan potres jakosti 5,3 po Richteru probudio je u nedjelju u 6,24 sati stanovnike Zagreba.

Potres koji je trajao nekoliko sekundi zaljuljao je zgrade i brojni su Zagrepčani izašli na ulice. Ogromna materijalna šteta još se zbraja, 16 je ljudi ozlijeđeno, a jedno se dijete u Klaićevoj bolnici bori za život.

Na tragičnu situaciju reagirali su i dinamovci:

"Prvi me potres probudio, drugi sam dočekao na nogama. Scene koje vidimo u Zagrebu podsjećaju na one u mom Sarajevu tijekom rata koje sam vidio na televiziji i na fotografijama. A to su scene za koje smo mislili da ih nikada više nećemo vidjeti. Ja sam dobro, suigrači su svi dobro i na svu sreću nema ljudskih žrtava. Sve službe su na terenu i pomažu ljudima. Izašli su naši navijači i pomažu preseliti rodilište. Dinamo šalje pozitivu među ljude… U ovakvim situacijama shvatiš koliko je ljudskosti svuda oko nas i to me čini ponosnim i sretnim. Bitno je da nema ljudskih žrtava, a Zagreb će se obnoviti da bude još bolji i ljepši", izjavio je Amer Gojak.

Zagreb, 090220.
Stadion Maksimir.
Utakmica 21. kola HT Prve lige, GNK Dinamo - HNK Gorica. 
Na fotografiji: Amer Gojak. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX CROPIX

Riječi podrške poslao je i kapetan Arijan Ademi:

"Užasno je što se događa ovih dana. Prvo epidemija pa ovaj potres. Lako za štetu, sada je najvažnije da se ova djevojka u Klaićevoj oporavi. Šaljem joj svu pozitivu iz Maksimira u ime svih igrača. A Zagreb će biti bolji i ljepši, čim sve ovo prođe. Inače, svaka čast svima kako su reagirali. Ovo u Petrovoj samo Zagreb može. Pa policija i vojska, svi kao jedno. Ponosan sam što sam stanovnik ovoga grada."

Split, 040320
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 25. kola HT Prve lige, Hajduk - Dinamo.
Na fotografiji: Arijan Ademi.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX CROPIX

Reagirao je i napadač Sandro Kulenović:

"Strašno je to što se dogodilo. Šokantno ali na svu sreću bez žrtava, barem za sada. Podrhtavanje me probudilo i odmah sam izašao van. Ondje sam dočekao drugi potres… Gledam fotografije Zagreba i srce me boli što se dogodilo rodnom gradu ali me isto tako ponosom ispunjava reakcija svih nas. Od naših navijača, policije i vojske!"

Zagreb, 290220.
Stadion Maksimir.
Utakmica 24. kola 1. HT lige izmedju GNK Dinamo i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Sandro Kulenovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX

Posebno je emotivan bio Mislav Oršić:

"Kao dijete Zagreba, srce me boli kada vidim što se dogodilo jutros i koje su posljedice potresa. Instinktivno sam reagirao i sklonio dijete te izašao iz stana. Sada se samo nadam se da će djevojčica iz Klaićeve biti u redu i to nam treba biti jedino bitno ovog trenutka. Zgrade će se već obnoviti, Zagreb će opet biti onaj stari ali ljudski život nema cijenu!"

Rijeka, 050220.
Rujevica.
Utakmica cetvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa izmedju Rijeke i Dinama.
Na fotografiji: Mislav Orsic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX

Linker
19. travanj 2024 03:23