Damir Krajac / CROPIX
U IGRI 40 MILIJUNA EURA

JE LI MOGUĆE DA DANI OLMO OSTAJE NA MAKSIMIRU? Mladi nogometaš pozdravio zagrebačku publiku, ali nije to djelovalo kao oproštaj

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. srpanj 2019. 11:32

Dani Olmo i Francois Moubandje krenuli su s mini ciklusom priprema za nastavak sezone. E sad, jasno je da će švicarski reprezentativac ove sezone igrati za Modre, ali zašto se priprema Dani?

Realno, nakon svega što se govorilo i pisalo o Olmu, nije bilo za očekivati da će se mladi španjolski reprezentativac pojaviti na pripremama Modrih nakon Eura mladih u Italiji i San Marinu gdje je postao europski prvak s Furijom.

REGGIO NELL'EMILIA, ITALY - JUNE 27:  Dani Olmo of Spain celebrates after scoring goal 3-1 during the 2019 UEFA U-21 Semi-Final match between Spain and France at Mapei Stadium - Citta' del Tricolore on June 27, 2019 in Reggio nell'Emilia, Italy.  (Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)
Giuseppe Bellini/Getty Images

S obzirom na sve ono što se guralo u eter, nekako smo očekivali da bi Olmo mogao autorizirati transfer i prije povratka u Zagreb. Na poluvremenu utakmice s Lokomotivom plavi klub ga je darivao cvijećem za osvojeni naslov s Španjolcima, Dani je mahnuo navijačima, ali nismo imali dojam da je to bilo oproštajno mahanje. Je li realno da Olmo možda ipak ostane u Maksimiru? Nismo sigurni, točnije, mislimo da se to neće dogoditi. Do kraja prijelaznog roka Dinamo će, po svemu sudeći, prodati i Livakovića i Olma. Takav je, kako čujemo i stav klupske vrhuške. No, znate onu, nikad ne reci nikad...

Zagreb, 260519.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 36. kola Hrvatski Telekom Prve lige, 
GNK Dinamo -  Hajduk Split.
Na fotografiji: Izet Hajrovic, Dani Olmo, slavlje gol.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Hrvatski reprezentativac Livaković praktički je već na izlaznim vratima, otvaraju mu se ona Montpelliera. Kod Olma je situacija ipak ponešto drukčija. Naime, sasvim je jasno da Dinamo u njegovu slučaju želi zaraditi veliki novac, napraviti najveći klupski izlazni transfer u povijesti. Kad su toliki novci u pitanju, onda je jasno da će pregovor sa svim zainteresiranima biti duži, kompliciraniji.

Želi biti mudar

Saznali smo, dakle, da Dinamo za Olma traži 40 milijuna eura. Je li to realno? Pa naravno da jest. Olmo je sjajan mladi nogometaš ogromne perspektive, igrač za velike klubove. U međuvremenu, nakon što je ta cifra iscurila u medije, Olmo je postao prvak Europe, ali ne s epizodnom, nego s jednom od glavnih rola u mladoj španjolskoj reprezentaciji. Slijedom logike, Modri su onda mogli izvjesiti još veću cfiru. No s druge strane, Olmo je ipak karijeru gradio u HNL-u, u ligi koja baš i nema neki veliki renking na europskoj sceni. To klubovi koji ga prate i žele, vrlo dobro znaju. Isto tako, Olmo ima svojih želja. On hoće u klub u kojem će igrati. Konačno, pa došao je iz Barcelone u Dinamo da bi igrao, pametno je postupio. Mudar želi biti i dalje, neće ići tamo gdje misli da bi mogao grijati klupu. Dinamo mora poštivati njegove želje, nitko nikoga ne može natjerati u klub u koji ne želi, konačno Dani ima ugovor s Modrima.

Idealan put

E sad, u klubovima koji bi mogli platiti visoku cijenu koju traži Dinamo, Olmo možda ne bi igrao. Oni kod kojih bi sigurno bio u udarnih jedanaest vjerojatno nisu u stanju toliko posegnuti u blagajnu. Tako je to obično u životu, u ovom slučaju u nogometu. Zato Olmo nastavlja trenirati s Dinamom. I čekati idealan rasplet koji će po našim informacijama uslijediti do konca prijelaznog roka. Možda Olmo i pomogne Dinamu na putu prema Ligi prvaka, postoji mogućnost da dobije određenu minutažu već na uzvratnoj utakmici sa Saburtalom. Neki izvori tvrde da bi na kraju Dinamo ipak mogao pristati na odštetu od 30 milijuna eura.

Linker
02. svibanj 2024 07:42