Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
TRANSFERI NA RUJEVICI

JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA RIJEKE PRED OSTVARENJEM 'AMERIČKOG SNA' Sjajni Brazilac ne igra jer se na Rujevici nadaju da ga mogu prodati u MLS?!

RIJEKA Brazilac preskočio i derbi s Dinamom na maksimirskoj travi
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 14. ožujak 2019. 13:47

Gdje je Heber Araujo dos Santos, najbolji igrač i strijelac Rijeke koji je posljednju službenu utakmicu odigrao još u prosincu protiv Lokomotive na Rujevici? I što je još važnije, kada će se najbolji igrač i strijelac Bijelih vratiti u konkurenciju i staviti na raspolaganje Igoru Bišćanu? Odgovor na prvo pitanje nije teško dati, dok ono drugo iziskuje puno više prognozerskog znanja.

Uglavnom, Heber je u Rijeci, iz tjedna u tjedan se očekuje da će biti na raspolaganju Igoru Bišćanu, ali kada će i hoće li doista i zaigrati to u ovom trenutku nitko ne zna. Jednostavno, iako je sve upućivalo na dobro, jer Hebera smo gledali na treningu prije nego su Bijeli gostovali kod Rudeša, službena verzija glasi da ozljeda mišića još nije do kraja sanirana pa iz tjedna u tjedan Igor Bišćan samo sliježe ramenima na novinarska pitanje o njegovom zdravstvenom stanju.

- Hoće li Heber zaigrati protiv Dinama? Neće ni minute - bio je kratki Bišćanov odgovor.

Kina zatvorila vrata

Tek je nešto više riječi ponudio tek na pitanje jesu li Brazilcu pomogli tretmani na kojima je bio kod jedne fizioterapeutkinje u Beogradu.

- Činilo se da je pomoglo, ali nakon određenih napora koje je podnosio čini se da to još nije do kraja zaraslo. Status je takav da smo oprezni s njim. I ja bih najviše volio da se što prije vrati, ali to ne ide baš tako brzo i ne možemo procijeniti kada će taj mišić biti u potpunosti spreman za maksimalne napore.

Toliko o onom službenom dijelu koji se s Rujevice može čuti za Hebera, no iz nekih izvora smo načuli da je Brazilac jako blizu povratka, da mišić više nema vidljivih oštećenja i da je medicinski gledano ozljeda sanirana, ali da ga se čuva kao kap vode na dlanu i pažljivo dozira napore jer se negdje u pozadini ponovo kuha njegov izlazni transfer. A u takvoj situaciji na Rujevici očito žele minimalizirati mogućnost nekakve nove ozljede koja bi možebitno sve stopirala... Ovako i nakon što je Kina zatvorila svoja vrata, Heberov odlazak je aktualan, navodno se ponovo aktualizirala priča oko odlaska u MLS gdje bi ga jedan od dva kluba iz New Yorka (City i Red Bull) rado vidio u svojim redovima i gdje je prijelazni rok otvoren do 7. svibnja.

Takva se ćakula prije nekoliko tjedana već mogla čuti, ali nije dobila potvrdu, prostrujala je tek priča da Heber nije bio zadovoljan uvjetima koji su mu ponuđeni pa da je glatko odbio ponudu, no sada se navodno ipak nešto promijenilo, klub koji ga želi dovesti mogao bi osloboditi dodatne financije u svom “salary capu” i cijela priča mogla bi se ponovo zakotrljati, a samim time i dati smislen odgovor pitanju zašto ga još uvijek nema na travnjaku. Kada bi doista bilo tako, sve što se vezano uz Hebera događalo posljednjih tjedana imalo bi smisla, a budući da je trenutno riječ o najvrednijem riječkom eksponatu, odnosno da Rijeka mora prodavati da bi se zatvorio budžet, razumljivo je i zašto su u određenom trenutku poslovni motivi prevladali sportske i želju da se igrač što prije vrati na travnjak.

Heber ne forsira

Naravno, priča o interesu za Hebera nije potvrđena, već i ptice na grani znaju da se u riječkom prvoligašu ne zalijeću kada je riječ o komentiranju transfera, pa će se i ovdje nekakav službeni moment dobiti vjerojatno tek kada Brazilac odleti “preko bare“. A to može biti do kraja tjedna, ali možda i ne mora uopće budući da u ovom slučaju Heber nije taj koji forsira transfer i odlazak s Rujevice.

Njegova je jedina želja vratiti se čim prije tamo gdje se najbolje osjeća - na travnjak - a u ovom je trenutku teško predvidjeti kada će to biti i hoće li biti u dresu Rijeke. Ako od priče s MLS-om ne bude ništa i ako Heber ostane u dresu Rijeke, puno je izglednije da ozbiljniju minutažu počne dobivati nakon reprezentativne stanke jer taman i da bude spreman za Osijek, nakon više od mjesec dana izbivanja teško je očekivati da odmah može dati značajniji doprinos.

Linker
21. travanj 2024 14:31