AFP
'PODRŽAVAM IDEJU'

JEDAN OD NAJBOLJIH NOGOMETAŠA JUGOSLAVIJE SVIH VREMENA O REGIONALNOJ LIGI 'Hrvati su definitivno sami vrh, a BiH i Srbija su tu negdje'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. prosinac 2016. 23:50

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti BiH, Safet Sušić trenutačno još uvijek traži trenerski posao, a u velikom je razgovoru za bosanki Mondo otkrio nekoliko stvari kada je u pitanju Regionlana liga.

- Imam nekih poziva, ali već sam skoro godinu dana bez posla. Imao sam ozbiljnu ponudu iz Nigerije, ali nismo se uspjeli dogovoriti. Stigao je poziv i iz Omana, ali se nešto izjalovilo u posljednjem trenutku. Tako je to u ovom trenerskom poslu, ni prvi ni posljednji put.

Kada je u pitanju reprezentacija BiH, Sušić je otkrio.

- Prvo mjesto odavno je rezervirano za Belgiju, ali mi imamo realne šanse biti drugi. Bilo bi lijepo kada bi nas sreća u dodatnim kvalifikacijama malo pomazila obzirom kako smo dvaput igrali protiv Portugala, a posljednji put smo ispali od Irske.

Sušić je također usporedio kvalitetu vodećih reprezentacija na ovim prostorima koje su nekada davno bile u istoj državi.

- O Hrvatskoj imam izuzetno visoko mišljenje, to je u ovom trenutku definitivno najjača reprezentacija. Kada je u pitanju Srbija, nju ne poznajem toliko, ali smatram da je negdje u rangu s BiH. Ali, Hrvatska odskače, posebno zbog Luke Modrića, Mandžukića i Rakitića, to su dečki koji igraju u najboljim svjetskim klubovima. Osim toga, dugo vremena igraju zajedno i to je kompaktna mommčad.

Football Soccer - Croatia v Portugal - EURO 2016 - Round of 16 - Stade Bollaert-Delelis, Lens, France - 25/6/16
(L-R) Croatia's Darijo Srna, Luka Modric and Milan Badelj looks react after the game
REUTERS/Charles Platiau
Livepic
REUTERS/Charles Platiau Livepic / REUTERS

Za Regionalnu ligu smatra kako bi bila dobro riješenje.

- Podržavam tu ideju. Mi iz starije generacije smo nostalgični prema tim vremenima. Bila je to jaka liga i podržao bih formiranje sličnog natjecanja, iako, sumnjam da bi kvaliteta bila na istom nivou jer danas igrači odlaze u inozemstvo s 18, 19 godina dok je u Jugoslaviji bilo pravilo da prije 28 nitko ne može otići. Ali, sigurno bi doprinijelo poboljšanju kvalitete nogometa.

Linker
05. svibanj 2024 23:47