Getty Images / Getty Images
ODUGOVLAČI S ODLUKOM

JEDAN OD NAJPLAĆENIJIH NOGOMETAŠA U ENGLESKOJ ODBIJA SMANJENJE PLAĆE Zarađuje 350 tisuća funti tjedno! Zvijezda traži da ga klub uvjeri da je kriza

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. travanj 2020. 10:24

Nogometaši londonskog Arsenala i njihov trener Mikel Arteta dogovorili su s klupskim čelnicima smanjenje plaće za 12,5 posto na godišnjoj razini, kako bi pomogli umanjiti negativan utjecaj pandemije koronavirusa na klupske financije.

Klub je objavio da se radi "dobrovoljnom dogovoru", a ako će "topnici" ostvariti zacrtane ciljeve na travnjaku igračima i trenerskom kadru obećan je povrat "dogovorenih iznosa".

"Dogovor se temelji na pretpostavci da ćemo završiti sezonu 2019./20.i dobiti sav novac što nam pripada od prodaje televizijskih prava. Uštede bi nam pomogle pokriti financijske rizike koje imamo ove sezone, a povezani su s prihodima od utakmica i marketinških aktivnosti", stoji u Arsenalovom priopćenju.

BRIGHTON, ENGLAND - DECEMBER 26: Mesut Ozil of Arsenal in action during the Premier League match between Brighton & Hove Albion and Arsenal FC at American Express Community Stadium on December 26, 2018 in Brighton, United Kingdom. (Photo by Steve Bardens/Getty Images)
Steve Bardens/Getty Images

Ipak, postoje i neki koji se još uvijek odupiru ovakvoj odluci, a Daily Mail navodi kako je riječ o trojici nogometaša među kojima je i Mesut Ozil.

Nijemac je s plaćom od 350.000 funti najplaćeniji nogometaš Arsenala i s njim i još trojicom trebali bi se obaviti individualni razgovori. Spomenuti traži od kluba da ga se uvjeri kako je klub u financijskom gubitku zbog pandemije koronavirusa.

Ozilov zastupnik Erkut Sogut je ranije kazao kako se odgađanje isplate plaća čini logičnijim nego odbijanje jer smatra da klubovi još uvijek mogu ostvariti isti profit kao i prošle sezone.

Linker
18. travanj 2024 11:52