Lautaro Ronchi

 TWITTER SCREENSHOT
STRAVIČAN DOGAĐAJ

Jedan od najtalentiranijih argentinskih nogometaša upucan u glavu! U komi je, bore mu se za život

Argentina je u šoku, već oplakuje igračevog prijatelja koji je na mjestu preminuo.
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 14. siječanj 2023. 11:49

Nešto malo manje od mjesec dana nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka, Argentina je u šoku kojeg je izazvala užasna vijest iz Rosarija. U pucnjavi u Messijevom rodnom gradu, naime, teško je stradao Lautaro Ronchi, veliki argentinski nogometni talent.

U trenucima dok se 18-godišnjak u srijedu poslijepodne nalazio na piću s prijateljem Erickom Díazom, u kafić je ušla skupina naoružanih osoba i otvorila vatru prema nekom od posjetitelja objekta. Sedam metaka pogodilo je Ronchija, od kojih jedan u glavu. Mladi nogometaš u kritičnom je stanju hospitaliziran u bolnici za hitne slučajeve Clemente Álvarez u Rosariju i podvrgnut hitnoj operaciji. Argentinski portal TyC Sports navodi kako se mladić trenutno nalazi u komi, spojen je na respirator i bori se za život.

German Camiletti, zamjenik ravnatelja navedene bolnice, za argentinski Radio 2 izjavio je kako je Ronchi zadobio "oštećenja središnjeg živčanog sustava, a ako se oporavi, tek ostaje za vidjeti kakve će posljedice ostati na njegovom tijelu".

Ronchijev uvodno spomenuti prijatelj Diaz, preminuo je od posljedica ranjavanja iz vatrenog oružja.

Policija je privela jednog od napadača, a argentinski mediji navode kako se radi o 17-godišnjaku. Tužitelj Mariso Fabbro izjavio je da nema jasnih saznanja o tome zašto je do pucnjave došlo, a cijeli slučaj trebale bi donekle rasvijetliti snimke nadzornih kamera, kao i izjave svjedoka.

Ronchi je napadač rezervne momčadi Racinga, koja igra četvrtu argentinsku ligu i ove je sezone postigao 12 pogodaka, a prethodno je prošao sve mlađe klupske kategorije. Pratili su ga pojedini europski klubovi, a Argentinci pišu kako je bio u ozbiljnim planovima Fernanda Gaga za uključivanje u prvu momčad Racinga.

"Lauti, uvijek smo uz tebe! Naši zagrljali tvojoj obitelji i voljenima!" - objavio je Racing na službenom Twitter profilu.

Linker
30. studeni 2023 09:44