REUTERS/Djordje Kojadinovic
KLUPKO SE RAZMOTAVA

JEDAN ŠOK ZA DRUGIM Nakon ljubavnog pisma pronađene nove upute 'splitskim grobarima' s beogradskog derbija!? Zaboravite na svoje automobile...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. prosinac 2017. 09:46

Dok javnost u Hrvatskoj, Srbiji i široj regiji i dalje pokušava odgonetnuti koja je bila prava uloga šestorice Splićana u neredima koji su se prije točno tjedan dana dogodili na 156. derbiju između Partizana i Crvene Zvezde u Beogradu, polako na vidjelo izlazi sve više detalja cijelog slučaja.

Srpski tabloid Kurir piše kako je policija u utorak detaljno pretresla sobe u hotelu 'Zira' u centru Beograda, koje su koristili Splićani uhapšeni nakon nereda na stadionu Partizana, a u jednoj od soba je, navodno, pronađeno pismo sa detaljnim uputama za napad na derbiju.

Po pisanju istog lista, šestorici Splićana, koji su navodno bili unajmljeni kao pomoć 'odmetnutom' dijelu Partizanovih navijača u njihovom međusobnom sukobu, 'doslovno je naređeno da ne koriste vlastite automobile, a dobili su instrukcije o korištenju gradskog prijevoza u Beogradu', piše Kurir.

Upute su, baš kao i ranije pronađeno pismo djevojci jednog od 'splitskih Grobara', pisane rukom...

Podsjetimo, Blic je u ponedjeljak objavio 'ljubavno pismo huligana' koje je navodno pronađeno kod najmlađeg 'splitskog Grobara', osamnaestogodišnjeg Ivana Ronalda Miškovića, 18-godišnji mladić je po toj verziji pisao svojoj djevojci, iz sobe navedenog beogradskog hotela.

- Ljube, imam opasan, jako opasan dan zato ti i pišem jer tko zna što će biti. Dobit ću možda malo batina ali ću ih dati više, puno više - prenosi Blic dio pisma.

Mladi Splićanin navodno je napisao da se organiziralo njih 150 i da su izračunali da će se tući s njih 600.

- Malo brinem, ali ne odustajem - stajalo je u pismu.

Na kraju, pismo je ostalo na stolčiću pored kreveta i nije poslano.

Podsjetimo, većina Splićana i dalje je u Okružnom zatvoru u Beogradu gdje ih je po dolasku pregledao zatvorski liječnik i prepisao im potrebne terapije koje su zadobili zbog ozljeda. Istražni sudac odredio im je 30 dana pritvora. Smješteni su u prijemnom dijelu pritvorskog odjeljenja, gdje su razdvojeni po različitim ćelijama, jer, prema Zakonu o izvršenju kaznenih sankcija, pritvorenici koji su osumnjičeni za zajedničko sudjelovanje u izvršenju kaznenog djela smještaju se odvojeno.

Ivan Mišković (18), Stjepan Mihovilović (30), Hrvoje Baković (31), Jakov Podrug (23) i Damir Tovarović (37) nemaju pravo na telefonski poziv jer je telefoniranje zabranjeno svim pritvorenicima. Posjeti su dopušteni najmanje tri puta na mjesec, a po dozvoli suda može se omogućiti i više puta. Šesti optuženi Ante Firić, nije ni ispitan, jer je zbog težine ozljeda i dalje hospitaliziran na Vojnomedicinskoj akademiji.

Linker
08. svibanj 2024 19:34