ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
UZEO KANTU!

Jedini Hrvat u srpskoj prvoj ligi osvojio Kup! Rođeni Splićanin oduševljen: Super su me primili ovdje!

Rođeni Splićanin, nekadašnji nogometaš Osijeka, početkom godine postao je član novosadske Vojvodine
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 24. lipanj 2020. 22:11

I u našem susjedstvu nogomet je prožet pandemijom koronavirusa. U Srbiji je Super liga završena po skraćenom formatu. Novi prvak je Crvena zvezda (78 bodova) ispred Partizana (64). Treće mjesto osvojila je Vojvodina sa 62 boda.

Novosađani su danas u drami penala osvojili Kup Srbije protiv Partizana (4-2) na stadionu Čair u Nišu. Akter finalne utakmice bio je i Splićanin Slavko Bralić, pouzdani stoper Vojvodine. Bralić je jedini nogometaš iz Hrvatske koji igra u Super ligi Srbije.

- Prije pet dana igrali smo protiv Partizana zadnju prvenstvenu utakmicu i pobijedili 1:0. Istina, Partizan je odmarao neke igrače, ali mi gledamo sebe i budemo li ponovili pristup s prošle utakmice, mislim da imamo dobre izglede - javio nam se Bralić uoči finala.

Vojvodina je vodila 2:0, no Partizan se vratio u zadnjih 10 minuta, na kraju je golom u šestoj minuti sudačke nadoknade izborio - produžetke. No drame nije bilo u izvođenju penala, Vojvodina je bila preciznija i Partizan poslije četiri godine više nije dominantan...

Hajduk će biti drugi

Ovo vam je bila prva sezona u Novom Sadu, jeste li zadovoljni?
- Sezonu smo završili na trećem mjestu i ispunili cilj, plasman u Europu. Ostaje žal što smo u pretposljednjem kolu izgubili, pa smo propustili priliku da se u međusobnom susretu s Partizanom borimo za drugo mjesto i naslov doprvaka. Jako sam zadovoljan kako su me u Vojvodini primili, uvjetima i svime u klubu jer je klub odlično organiziran. Jedini sam Hrvat u Super ligi Srbije koja je jako kvalitetna i ima dosta dobrih klubova i nogometaša.

image
Slavko Bralić u Srbiju je došao iz grčke Larise u kojoj je proveo godinu dana
afp

Korona je sve poremetila, kako je bilo živjeti s tom pošasti?
- Prilagodio sam se nekako. Cijelo vrijeme bio sam sa suprugom, trenirao sam individualno koliko sam mogao. Korona je svima poremetila planove, no srećom u Srbiji je sezona ipak privedena kraju uz velike mjere opreza. Povratak publike za nas nogometaše bio je vrlo važan, jer nogomet s publikom i bez publike razlika su kao nebo i zemlja. I dalje živimo uz mjere opreza. Mi u Vojvodini naviknuli smo na njih. Sad čekam s Vojvodinom nastup u Europi, a onda ću vidjeti što i kako dalje - zaključio je Bralić.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

Kao i svaki Splićanin, Bralić s distance iz Novog Sada prati zbivanja u Prvoj HNL, a prvenstveno igre Hajduka.
- Naravno da pratim HNL. Šteta je što je Hajduk kiksao zadnje dvije utakmice. Imali su veliku priliku učvrstiti se malo na drugom mjestu, no brzo primljena tri pogotka od Varteksa pokazali su se nenadoknadivima, a protiv Lokomotive prosuli su 2:0 prednost primivši golove na kraju prvoga i na kraju drugoga poluvremena. To treba zaboraviti, ima još puno bodova u igri i mislim da će Hajduk na kraju biti drugi i tako igrati u pretkolu Lige prvaka - predviđa Bralić.

Od Vranjica do Novog Sada

Slavko Bralić rođen je 15. prosinca 1992. u Splitu. Prve nogometne korake napravio je u nižerazrednom Omladincu iz Vranjica. Nakon toga je prešao u Solin (42 nastupa u Drugoj HNL), a u ljeto 2013. pristupio je Osijeku u kojemu je upisao 47 nastupa. Dvije godine kasnije prešao je u Široki Brijeg za koji je odigrao 90 utakmica i zabio tri pogotka. Prije dvije sezone otisnuo se u Nefči (13 nastupa), a nakon pola sezone u Azerbajdžanu u AE Larisu (24 nastupa). Početkom godine prešao je u Vojvodinu za koju je zbog pandemije koronavirusa do sada odigrao samo devet utakmica. Jedan je od igrača bez kojeg trener Nenad Lalatović ne može zamisliti sastav “lala”.

Još devetorica imaju dvojno državljanstvo

Bralić je jedini nogometaš iz Hrvatske u prvom nogometnom razredu u Srbiju. Istina, ima ih još nekoliko s dvojnim državljanstvom, hrvatskim i srpskim. To su Bralićev suigrač, Beograđanin Jovan Kokir, pričuvni vratar C. zvezde Zoran Popović koji je rođen u Pakracu, lijevo krilo Partizana Đorđe Ivanović rođen u Vukovaru, vezni igrač Spartaka Vladan Vidaković, rođen u Novom Sadu, lijevi branič Voždovca Stefan Hajdin rođen u Glini, nogometaš Radničkog iz Niša Mario Maslać rođen u Novom Sadu, lijevi branič Inđije Milijan Ilić rođen u Somboru, vratar Mladosti iz Lučana Damjan Knežević rođen u Beogradu, te napadač Mačve Miloš Zukanović koji je rođen u Splitu. (mik)

Linker
19. travanj 2024 12:14