Bozidar Vukicevic / CROPIX / Bozidar Vukicevic
ZABLISTAO U UKRAJINI

'JEDINICA' BIJELIH UMIRILA STRASTI 'Nekih ponuda ima, ali iskreno, nisam opterećen transferom'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 31. srpanj 2016. 20:53

Lovre Kalinić stao je na vrata Hajduka u Oleksandriji kao kapetan i odmah oduševio u svojoj prvoj ovosezonskoj utakmici. Bilo je kombinacija da brani i protiv Iasija, barem u uzvratu, no on je sam rekao da se ne smatra još spremnim.

- Prije te utakmice s Iasijem bio sam u treningu osam dana, samo dan i pol s ekipom. Nije bilo potrebe da ulazimo u rizik da stanem na gol. Onaj tko se bavio nogometom zna što znači sedam dana treninga više.

U Oleksandriji je briljirao...

- Ja u svakoj utakmici težim da budem što bolji i dajem svoj maksimum. Svaki put ne ispadne onako kao što sam zamislio. Nekad bude odlično, a nekad bude i loših stvari.

Sjećamo se obrana u Kijevu protiv Dnjipra, u Ukrajini dobro brani...

- Ispada da mi Ukrajina leži. No, volio bih se malo proširiti i na druge države. Ha, ha, šalim se. U prvom poluvremenu nismo otvorili baš dobro. Drugačije je to kada gledaš protivnika na videu, a drugačije kad igraš s njim i doživiš ga uživo. Pustili smo ih malo u prvom dijelu da vidimo njihove dobre i loše strane, a onda smo u nastavku preuzeli inicijativu i sve okrenuli u našu korist.

Bilo je individualnih pogrešaka u obrani, pa je Kalinićev glas malo promukao od vikanja...

- Ja volim podignuti igrača koji u tom trenutku nije raspoložen, želim mu pomoći.

Ispalo je dobro, Oleksandrija bi trebala biti riješena...

- Mislim da nije. Rezulat od 3:0 je odličan, no pred nama je još 90 minuta. Ne možemo reći da ćemo proći kao od šale, moramo biti maksimalno koncentrirani, odigrati u jednakom tempu kao tamo i pobijediti i u Splitu.

Tko će od hrvatskih klubova ove sezone napraviti najbolji rezultat u Europi?

Dinamo

Rijeka

Hajduk

Lokomotiva

Moglo bi se uz malo sreće u ždrijebu i do Europske lige?

- Ne volim misliti unaprijed, treba ići iz utakmice u utakmicu. Prije svega treba misliti na gradski derbi, moramo ostaviti dobar dojam i osvojiti tri boda. Onda ćemo razmišljati o sljedećem protivniku i uzvratu s Oleksandrijom, pa potom o daljnjim utakmicama...

Što je s transferom?

- Iskreno, nisam opterećen s tim. Kontakata ima, sigurno svi igrači imaju nekih kontakata, ali ako dođe ponuda za to su zaduženi ljudi koji brinu o meni. Ako se klub nađe u financijskoj situaciji da će moći sebe osigurati, ja sam otvoren.

Brzo će kvalifikacije za SP, Kalinić je ulozi pričuve u kadru Ante Čačića...

- Sigurno je da što bolje želimo otvoriti kvalifikacije, da što prije osiguramo odlazak u Rusiju.

Linker
30. travanj 2024 18:00