Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
NOVO LICE PRVAKA

JEDNA NOVA IMPRESIVNA MOMČAD RASTE NA MAKSIMIRU Pogledajte kako izgleda novi Dinamo i osvježenih 'prvih 11' na današnji dan

DINAMO Modri od nedjelje poslijepodne u Rovinju, a zatim od ponedjeljka počinju s ozbiljnim treninzima
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. siječanj 2018. 15:00

Nije se Mariju Cvitanoviću ispunila želja da do početka priprema ima jasnu situaciju i definiran igrački kadar, shvatio je i on da je to preoptimističan stav, ipak vrhunac prijelaznog roka tek treba doći. Međutim, ima Cvitanović i jedan privilegij, ne pamtimo kad je od prvog dana imao na raspolaganju praktički sve igrače iz aktualnog kadra.

Primjerice, Soudani je znao propustiti dio zimskih ili ljetnih priprema zbog reprezentativnih obveza, lani je igrao na Afričkom kupu nacija pa ga uopće nije bilo na prvom dijelu priprema. Fernandes, Henriquez, vratar Eduardo... mnogo je igrača, poglavito stranaca, koji su se kasnije priključivali pripremama. Sad su svi oni tu, od prve minute, prvog dana.

SN

Odlaskom Domagoja i Angela Henriqueza, te dolaskom Gavranovića, uoči ‘pravog’ početka priprema, Mario Cvitanović, praktički, već ima prvih 11.

Kad bi danas Modri igrali prvenstvenu utakmicu sastav bi bio ovakav: Livaković - Stojanović, Sigali, Benković, Sosa - Doumbia, Ademi, Moro - Soudani, Gavranović, Olmo.

To je udarnih 11 u ovom trenutku, s takvih pozicija dolaze u Rovinj i, dojam je, tu hijerarhiju teško će biti poremetiti. Naravno, odlučivat će o tome i transferi i ozljede, dolasci i odlasci igrača i viša sila, međutim, na samom terenu malo je prostora za promjene. Primjerice, Stojanović i nema alternativu, Matel je već dugo ozlijeđen, Rrahmaniju to ipak nije primarna pozicija, Gojak je također izvan stroja i trebat će mu vremena da se vrati u pravi ritam, jasno je da je Gavranović stigao kao pojačanje i da će imati prednost pred Hodžićem.

Vrlo bistra slika

Prijašnjih zima Dinamovi treneri dolazili su na pripreme ‘s predumišljajem’, imali u glavi dobar dio momčadi, no dojam je da nikad situacija nije bila ovako jasna, da je uoči priprema bilo tako malo dvojbi. Hoće li se već u Rovinju, nekim dolaskom ili odlaskom nešto promijeniti, vidjet ćemo. Dakako, (polu)sezonu ne može iznijeti samo 11 igrača, bit će minuta i za ostale, ali dok se često prethodnih sezona teško moglo napamet izdiktirati prvih 11, dok su treneri rotirali i lutali, Cvitanović prema proljeću gleda s dosta bistrom slikom udarne momčadi. Naravno, utjecali su na to i transferi, utjecat će i dalje...

Zagreb, 281017.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 14. kola Hrvatski telekom Prva HNL,
GNK Dinamo - HNK Rijeka.
Na fotografiji: Soudani.
Foto: Marko Todorov / Hanza Media
Marko Todorov / Hanza Media / CROPIX
Soudani

Možda je u ovom trenutku veća nepoznanica u kojem će sustavu igrati Cvitanovićev Dinamo. Hoće li to biti 4-3-3, 4-4-2 s rombom u sredini ili nešto treće? Obrisi trenerove ideje vidjet će se već na prvim rovinjskim treninzima. Specifičnost je ovih priprema i to što najvažnije i najjače utakmice na proljeće Modri igraju već na samom startu. Gostovanje kod Osijeka, domaći derbi s Hajdukom, pa dvaput s Rijekom, u prvenstvu i Kupu. Dakle, Modri moraju biti u najboljoj formi odmah u veljači, nema vremena za dodatno uigravanje. Što se uradi u Rovinju i Turskoj, to je to, malo se toga može popraviti u hodu.

- Namjerno sam želio da se iz Turske vratimo desetak dana ranije, da se naviknemo na ovdašnje uvjete, možda ćemo i u Zagrebu odigrati još koju utakmicu - kazao nam je nedavno Cvitanović, svjestan da će vrhunac drugog dijela sezone biti na samom početku.

Inače, Modri će u Rovinj stići danas poslijepodne, od ponedjeljka počinju s ozbiljnim treninzima, nakon testiranja i liječničkih testova koje su obavljali ovih dana slijedi im pravi dril. U planu je i utakmica zadnji dan priprema, protivnik još nije definiran, na toj bismo utakmici već mogli vidjeti jesu li moguće ikakve promjenu u početnim postavkama momčadi.

Linker
07. svibanj 2024 04:18