Osijek,230510.Stadion Gradski vrt.Prijateljska utakmice Hrvatska - Wales. Na slici: Nikica Jelavic, Morgan Craig (5).Foto: Igor Sambolec / CROPIX
 Igor Sambolec / CROPIX
NAPADAČ RANGERSA

Jelavić: Sammir nam ne treba u reprezentaciji, mi već imamo odlične igrače na toj poziciji

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. rujan 2010. 12:14

Nikica Jelavić nije mogao zamisliti bolji početak svoje karijere u Glasgov Rangersu i po svim pokazateljima, on je uistinu znao izabrati novi klub. I prije nego što je stigao na sadašnje odredište, hrvatski napadač je bio junak u očima navijaca Rangersa, jer je tri puta “zabiberio” Celticu.

Njegovoj popularnosti pridonijelo je i kada je Rapidov pokušaj da ga zadrži odlučno presjekao i bio čvrst u svojoj odluci da pristupi škotskom prvaku. No, za njega je najvaznije da su ga odmah krenuli golovi, zbog čega je i doveden. Zabio je odmah u prvenstvu, u svom premijernom nastupu, a potom je u sljedećoj utakmici dva puta asistirao te bio najbolji igrač svoje momcadi. Hrvatski reprezentativni napadač nije postio niti u tamosnjem Liga kupu, prekjučer je u 3. rundi zabio dva pogotka Dunfermlineu, vodećoj momčadi Druge lige, u visokoj pobjedi (7:2). Onaj drugi bio je posebice lijep, kada je škaricama pogodio mrežu protivnika.

Jeste li vjerovali da će ta lopta odsjesti na pravom mjestu?

- Bio sam uvjeren da će lopta ići u okvir gola, a mogao ju je vratar skinuti. Međutim, vjerovao sam, imao osjećaj da ću poentirati. Na koncu ispalo je po mojoj želji.

Uskoro je reprezentativna akcija, utakmica protiv Izraela, a u hrvatskim sportskim medijima glavna tema je Brazilac Sammir iz Dinama, koji ima i hrvatsku putovnicu. Naime, vodi se polemika oko njegovog pozivanja u hrvatsku reprezentaciju, jedni su za, drugi protiv... Što vi mislite, treba li Sammir hrvatskoj reprezentaciji?

- Objektivno, Sammir nam nije potreban, unatoč njegovim vrijednostima. Zašto? Pa, na tim pozicijama već imamo odlične igrače, Modrića, Kranjčara, Rakitića, a sve su bolji Perišić, pa Badelj... Ja sam za to da gledamo u svoj vrt i ubiremo svoje plodove. Uostalom, ako se pozove u našu reprezentaciju mogu mu se time zatvoriti, zauvijek, vrata brazilske nacionalne momčadi.

Linker
16. lipanj 2024 13:30