Kopić
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX
NOVO IME NA KLUPI

JOŠ JEDNO VELIKO MAKSIMIRSKO IZNENAĐENJE! DINAMO DOVEO BIVŠEG TRENERA HAJDUKA 'To je kao da smo doveli Lewisa Hamiltona'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. travanj 2020. 13:37

Izbor je pao na - Željka Kopića! Bivši trener Hajduka postaje šef Dinamove nogometne škole. Kandidat je, kao što smo pisali, bio i Sreten Ćuk, ali su na koncu u plavom domu odlučili da na tu važnu funkciju ipak postave Kopića. Kao što nam jedan maksimirski izvor kazao, rječnikom Formule 1, "kao da smo doveli Lewisa Hamiltona".

U Kopića, bivšeg igrača mlađih Dinamovih kategorija imaju veliko povjerenje u plavom domu, drže da je njegov izbor pravi bingo. Dakle, Dinamo je pažljivo birao trenerske kadrove, promišljalo se, razgovaralo, analiziralo... Zbog toga je i bilo dosta imena koja su osvanula u javnosti. Nije se željelo izabrati na brzinu, s ljudima se razgovaralo, slagao se mozaik. I kad se sve zbroji i oduzme, konačni epilog je ovakav: trener prve momčadi je Igor Jovićević, druge Goce Sedloski, šef škole je Željko Kopić.

Zapresic, 260818.
SRC Zapresic
Utakmica 5. kola Hrvatski Telekom 1. HNL,
NK Inter - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Zeljko Kopic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
Željko Kopić

Ono što vam sigurno upada u oči jest činjenica kako u Dinamu ponajviše misle na svoj nukleus, mlade igrače. Jovićević se u mladim uzrastima školovao za trenera prve momčadi, zna sve o toj najvećoj klupskoj vrijednosti, mladićima koji će u budućnosti biti glavna snaga Dinama. On je radio s njima, postigao sjajne rezultate, te je logikom stvari došao do seniorskog pogona.

S druge strane, za trenere druge momčadi i šefa nogometne škole izabrana su već etablirana imena, Sedloski i Kopić. Taj izbor najbolje pokazuje u kojem će pravcu kretati modri klub. Oslonac će biti na mlade, na budućnost.

Nakon odlaska Nenada Bjelice i njegova stožera dosta se raspravljalo o tome kako bi moglo doći do stagnacije ili čak i kvalitativnog pada najboljeg hrvatskog kluba. Međutim, stvari su se brzo posložile, stigli su novi ljudi koji nude vjerovanje da će Dinamo i dalje funkcionirati na najvišoj razini. Naravno, u ovom trenutku se još zbog pandemije koronavirusa ne zna kojim će putem nogomet u sljedećem kratkoročnom razdoblju, ali kad prođe sva ova pošast i nesreća, slika plavog kluba opet bi trebala biti uspješna.

Linker
18. travanj 2024 21:24