Šime Vrsaljko sa suigračima u reprezentaciji tijekom utakmice s Argentinom na SP-u 2018.

 Mikhail Japaridze/tass/profimedia
SENZACIONALNI POVRATAK?

Još nije za otpisati! Bivši Vatreni čeka novi klub, uvršten je u idealnih 11: ‘Mogao bi biti mudra kupnja‘

‘Ima još puno toga za ponuditi na vrhunskoj razini‘, ustvrdio je Mirror za 31-godišnjeg braniča
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 03. veljača 2023. 10:29

Zimski prijelazni rok od utorka je službeno zatvoren, ali za klubove još uvijek postoji mogućnost dovođenja igračkih pojačanja, pa čak i onih iz kategorije visoke kvalitativne razine. Radi se o slobodnim igračima, kojima je istekao (ili je raskinut) ugovor s klubom u kojem su prethodno bili angažirani, i za koje vrijede posebna vremenska ograničenja - ovisno o pravilima lige u kojoj bi eventualno nastavili svoju karijeru.

Upravo se slobodnim igračima visokog profila, s kojima klubovi mogu potpisati ugovor i nakon isteka siječanjskog roka, posvetio britanski novinar Kieran King, u svom tekstu objavljenom u utorak u Mirroru. King je, naime, sastavio popis, prema njegovom uvjerenju, trenutno najboljih igrača bez kluba ("free agent"), a na poziciju desnog beka uvrstio je bivšeg hrvatskog reprezentativca Šimu Vrsaljka.

"Iskusni desni bočni, 31-godišnji Vrsaljko, raskinuo je ugovor s Olympiakosom. Hrvat je prošle sezone također odigrao i 29 utakmica za Atletico Madrid, te ima još toliko toga za ponuditi na vrhunskoj razini. Mogao bi biti mudra kupnja za svakoga tko treba još jednog braniča", ocijenio je novinar Mirrora.

image

Šime Vrsaljko

Vojko Bašić/Cropix

Nakon što mu je ljetos istekao ugovor s madridskim Atleticom, Vrsaljko je prešao u redove grčkog Olympiakosa. Iako je potpisao do lipnja 2025., Zadranin je za klub iz Pireja upisao samo devet nastupa, da bi na koncu, u studenom prošle godine, došlo do sporazumnog raskida suradnje. Osim za Atlético i Olympiakos, Vrsaljko je u karijeri igrao i za Dinamo, Lokomotivu, Genovu, Sassuolo i milanski Inter, koji ga je doveo na posudbu nakon sjajnih prezentacija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, gdje je bio jedna od udarnih karika Dalićeve momčadi. Prema Transfermarktu, njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi četiri milijuna eura.

Konkretnih informacija o Vrsaljkovom eventualnom novom transferu nema, ali 31-godišnjak je dobrano raspirio maštu Dinamovih navijača, objavivši u srijedu, putem Instagram storyja, fotografiju svog prvog potpisivanja ugovora s hrvatskim prvakom iz 2009. godine. Je li bila riječ o činu izazvanom nostalgijom ili najavi senzacionalnog povratka na HNL travnjake, mogli bismo saznati uskoro...



POGLEDAJTE ‘VAR SOBU‘

Jadranski derbi, utakmica od 6 bodova, problem Alena Halilovića, buran Hajdukov tjedan, šokovi u kancelarijama na Maksimiru... Sve su to bile teme u drugoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojoj je gostovao proslavljeni hrvatski trener Ilija Lončarević.

Linker
25. travanj 2024 03:21