Foto: Darko Tomas / CROPIX
PRIČA TJEDNA U ROVINJU

JOŠ ŠEST DANA NADE I STREPNJE ZA VEDRANA ĆORLUKU Zlatko Dalić objavio kakav je plan za igrača bez kojih je obrana Vatrenih u velikim problemima!

ZLATKO DALIĆ  Hrvatski izbornik poprilično zabrinut zbog zdravstvene situacije dokapetana reprezentacije, čiji je otvoreni trening u Rovinju gledalo više od 500 ljudi
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. svibanj 2018. 00:52

Zlatko Dalić zagonetno je vrtio glavom zbog Vedrana Ćorluke, doktor Bahtijarević spašavao je 15-godišnjaka koji se na tribini srušio u nesvijest, Rus Oleg nesretno je uzdisao jer je ostao bez autograma Marija Mandžukića, dok je Škot Rochon tempirao kameru i nije dopustio da išta promakne njegovu snimateljskom oku. Tako je hrvatska započela pripreme za Rusiju, 20 igrača odradilo je prvi trening u nedjelju od 11.00 do 12.15...

- Sve je jasno osim situacije s Ćorlukom. Neću ništa riskirati - kazao nam je Dalić nakon treninga koji je 19 igrača odradilo u punom opsegu, dok je Čarli trenirao zasebno, s kondicijskim trenerom Lukom Milanovićem i fizioterapeutom Marijom Petrovićem, ali već popodne radio je sve što i ostali igrači, sve do trenutka kada se zaigralo međusobno, toga je iskusni stoper bio pošteđen.

ZAGREB, CROATIA - NOVEMBER 19:  Luka Modric (L) and Vedran Corluka of Croatia celebrate after the FIFA 2014 World Cup Qualifier play-off second leg match between Croatia and Iceland at Maksimir Stadium on November 19, 2013 in Zagreb, Croatia.  (Photo by Alex Grimm/Getty Images)
Alex Grimm/Getty Images

- Za početak radi smanjenim intenzitetom, dalje ćemo vidjeti. Ne mogu riskirati jer mi u Rusiji trebaju samo zdravi igrači. Rekao sam Ćorluki, on to razumije. Pratit ćemo kako se stanje razvija, rok je utakmica s Brazilom, točnije FIFA-in termin 4. lipnja, dotad ću odlučiti hoće li Ćorluka na SP.

Čarli je ozlijedio list na utakmici svog Lokomotiva sa Zenitom u pretposljednjem kolu ruske lige.

Finalisti stižu u srijedu

Nakon duge stanke zbog operacije tetive nije čudno da mu se “javio” mišić. Liječnici kažu da je sve u redu, ali očito postoji velika opasnost od obnove ozljede ubaci li u najvišu brzinu.

Mitrović je u pogonu. Ćaleta-Car trebao bi se priključiti u utorak navečer jer je jučer imao zadnje kolo austrijske lige. Ćorlukinim dolaskom na pripreme neizvjesnost nije odagnana, nego produbljena. Dalić je djelovao jasno i odlučno: dat će mu kartu za Rusiju samo bude li potpuno spreman za igru. I dok postoji optimizam da će se zdravstveno oporaviti, što je s natjecateljskom formom? Opet, radi se o dokapetanu, iskusnom igraču iza kojeg su četiri velika natjecanja, može biti koristan i ako ne igra svaku utakmicu.

- Modrić, Kovačić i Lovren dolaze u srijedu navečer, u četvrtak su na treningu. Nemaju vremena za odmor. Treba uskladiti sva ta različita stanja igrača, u Barceloni zadnjih mjesec dana nisu ništa trenirali, tek su odradili utakmice.

Škot Marc Rochon, izbornikov suradnik još u Emiratima, donio je u Rovinj kamere, laptope, uređaje koje igrači nose na treninzima za evidenciju napora i fizičkog stanja... Htio se popeti na vrh tribine, da ima bolji pogled, ali ubrzo smo ga ponovno ugledali na travnjaku.

- Bahta, idemo - u jednom času potapšao je Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost, liječnika Zorana Bahtijarevića. “Sokolovi” iz osiguranja uzvrpoljili su se, krenuo je proboj u masu, jer više od 500 ljudi pojavilo se na otvorenom treningu. Ubrzo su se vratili sa smiješkom na licu.

- Dečku od 15-16 godina je pozlilo, srušio se u nesvijest, ali Bahta ga je ekspresno rekuperirao. Uhvatila ga slabost, kaže da nije doručkovao - objasnio je Marković.

Sunce je pržilo, Rovinj se sjajio kao na vrhuncu sezone, lokalni stadionski parking okupirali su automobili gostiju hotela, no još je jednom zanimanje za Vatrene bilo veliko.

- Rekao bih da je više od 500 ljudi, a možda i do tisuću - procijenio je Marković.

Kako su reprezentativci nizali krugove, tako bi im gledatelji pljeskali dok su prolazili ispred istočne i, pogotovo, zapadne tribine.HNS je pripremio autogram-karte, Željko Čačić uletio je među prvima po njih. Nema mu više rođaka...

- Nije on moj rođak, samo se jednako prezivamo - uzvratio je o bivšem izborniku Anti, s kojim je prije dvije godine rado pozirao. Čačić se brine za travnjak, no ostao je u sjeni.

- Došao je Miljenko Sakoman sa svojom ekipom, oni imaju strojeve. Teren je inače odličan.

Ponetko je odjenuo hrvatski dres, a Gianantonio dres Boce Juniors...

- Volim i Hrvatsku, ali Boca je na pravom mjestu.

Dok su reprezentativci na terenu igrali ševu, Oleg se sa suprugom i djecom dodavao ispod tribine. I glasno komentirao na ruskom. Oleg, inače, radi u ovdašnjem veleposlanstvu države domaćina SP-a.

- Za koji dan idem u Rusiju, gledat ću utakmice Hrvatske. U Rovinju smo na odmoru.

Voda kao spas

Silno je poželio autogram Marija Mandžukića, neki iz Saveza pokušali su mu pomoći, ali ostao je s nepotpisanom loptom u rukama. Mandžo je uslišao molbe pojedinih klinaca koji su izvadili autogram-kartu i - nestao. Rakitić, Perišić i drugi bili su strpljiviji u ispunjavanju želja namjernika.

Na kraju, svi su jedva čekali bocu vode. Fizioterapuet Bojan Radanović igračima je podijelio “energetske bombice”. Koliko smo uočili, samo su Rakitić i Kramarić pročitali etikete, provjerili što se unutra nalazi, prije no što su popili.

Od 18 sati Dalić je ponovno izveo ekipu na teren. U prvih pet dana četiri puta imaju po dva treninga dnevno. Treba uhvatiti tempo.

Linker
24. travanj 2024 05:38