MINISTAR OBRANE

Josip Šimunić pun optimizma: 'Teško je sve promijeniti preko noći, ali na dobrom smo putu'

Piše: HinaObjavljeno: 17. studeni 2013. 17:32

Nakon deset utakmica odigranih u skupini, te prvog dvoboja dodatnih kvalifikacija, h rvatsku nogometnu reprezentaciju u utorak, 19. studenog na stadionu Maksimir očekuje ključnih 90 minuta na putu prema svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014.

Nakon ogleda u Reykjaviku koji je završio bez golova situacija je posve jasna, Hrvatsku na World Cup vodi bilo kakva pobjeda protiv Islanda.

"Kvalitetniji smo od Islanda u svim segmentima igre, i u obrani i u veznoj liniji i u napadu, no bitan je rezultat. U utorak moramo biti spremni na sve," naglasio je branič hrvatske vrste Josip Šimunić na današnjoj novinarskoj konferenciji u hotelu Aristos.

Kapetan zagrebačkog Dinama je istaknuo kako je atmosfera u reprezentaciji odlična, svi u ekipi svjesni su prilike koja je ispred nas, dodavši kako je utakmica u Reykjaviku donijela mnogo dobrih stvari premda Hrvatska skoro cijelo drugo poluvrijeme nije uspjela iskoristiti igrača više.

"Teško je sve promijeniti preko noći, međutim na dobrom smo putu. Bilo je mnogo dobrih stvari i samo nam je nedostajao pogodak. No, to je nogomet," dodao je Šimunić koji je spremno analizirao prvu utakmicu.

"Možda smo trebali napasti još više. No, igrali smo u gostima, ispred nas je uzvrat u Zagrebu i možda nam je bilo previše u glavama da ne primimo pogodak.

Na pitanje kako bi Hrvatska trebala igrati u uzvratu Šimunić je kazao: "To je pitanje za izbornika" a potom dodao: "Možda bi trebali igrati malo pametnije".

Šimunić se nada kako će u ključnoj utakmici na putu do Brazila stadion Maksimir biti pun.

"Ispred nas je odlučujuća utakmica. Navijači napokon gledaju reprezentaciju pozitivnije i nadam se sjajnom ambijentu," zaključio je Šimunić.

Linker
06. svibanj 2024 15:56