Jozo Bandić
 CROPIX
ZNA SE KOJA VRIJEDI NAJVIŠE

JOZO BANDIĆ VJERUJE U ČISTIH 4:0 Svaka od četiri Dinamove momčadi dobit će Rijekinu, pioniri i kadeti su apsolutni favoriti!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. travanj 2017. 17:19

Nije ni boj, ni dvoboj, već - četveroboj. Dinama i Rijeke, u istom tjednu. Naime, u srijedu su Dinamovi juniori nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedili Rijeku i ušli u polufinale Kupa, a u nedjelju, dan nakon derbija na Rujevici, u Maksimiru će igrati prvenstvene dvoboje pioniri i kadeti dva kluba.

- Vjerujem u čisti 4:0, sveukupno. Mi smo otvorili seriju, pioniri i kadeti su apsolutni favoriti, a nadam se da će i seniori slaviti na Rujevici. Naravno, ta pobjeda vrijedila bi više nego sve tri zajedno, ipak je prva momčad najbitnija, svi smo mi tu zbog nje - rekao je Jozo Bandić, trener Dinamovih juniora od koga smo željeli odgovor na pitanje koje mnogi postavljaju.

GNK Dinamo

Naime, ti Dinamovi juniori u prvenstvu su tek treći, zaostaju za vodećom Lokomotivom 10 bodova, za Rijekom četiri. Kad znamo kakve su Dinamove ambicije u svim kategorijama, kad se zna da prvak ide u juniorsku Ligu prvaka, onda ova sezona ima miris ‘potopa’ u toj juniorskog kategoriji. Međutim, Bandić otkriva da je sve, zapravo, suprotno.

- Slično mi je pitanje postavio Rijekin trener Renato Pilipović, pitao me kako mi toliko zaostajemo za Lokomotivom. A razlog je što smo mi tek sad protiv Rijeke imali 80 posto momčadi na okupu. Naši igrači iz ‘98. godišta više nisu na raspolaganju, dobar dio ‘99. godišta već je s Dinamom II i igra seniorski nogomet, a čak ni njihove pozicije ne punimo igračima iz 2000. godišta, jer je na klupskoj razini dogovoreno da je toj kadetskoj generaciji sad prioritet Euro U-17 i njih se čuva za to natjecanje. Da smo kompletni i da igramo u punom sastavu, imali bismo 10 bodova više od Lokomotive - objašnjava Bandić i dodaje: - Orijentirali smo se na razvoj igrača, a ne na ganjanje rezultata. Nema potresa.

Linker
03. svibanj 2024 00:48