REUTERS/Phil Noble
RIJEČ TRENERA

JÜRGEN KLOPP UOČI SPEKTAKULARNOG FINALA LIGE PRVAKA U MADRIDU 'Ako sam ja bio razlog za poraze u šest finala, onda svi trebaju biti zabrinuti'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 31. svibanj 2019. 21:26

U subotu u Madridu očekuje nas veliko finale Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama. Kao i obično, Jürgen Klopp je pred novinarima uoči utakmice bio u dobrom raspoloženju. Velika većina početnog sastava Redsa se zna, no ostala je jedna dvojba.

- Firmino je spreman. Hoće li početi? Ako se nešto u međuvremenu ne dogodi, trebao bi biti dobro.

Prošle sezone Redse je u finalu zaustavio Real.

- Sad smo godinu dana stariji. Igrači poput Arnolda imaju 50 utakmica više u nogama. Momci su dobri igrali u prošlom finalu, nije da nismo imali svoje prilike. Prošle sezone smo i sebe malo iznenadili da smo stigli do finala, a tada nismo bili konzistentni kao što smo sad.

Njemački stručnjak smatra da favorita nema.

- Znam da ljudi govore da smo mu u prednosti jer smo osvojili više bodova u ligi. Ali ako ste gledali naše utakmice s Tottenhamom ove sezone, bilo je samo 2:1. Nitko nije u prednosti prije početka susreta.

LIVERPOOL, ENGLAND - MAY 12: Jurgen Klopp, Manager of Liverpool looks on prior to the Premier League match between Liverpool FC and Wolverhampton Wanderers at Anfield on May 12, 2019 in Liverpool, United Kingdom. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths/Getty Images

Nahvalio je suparnika.

- Imamo dvije prave momčadi u finalu. Jako poštujem to što je Pochettino napravio, impresivan je napredak kojeg je momčad ostvarila pod njim. Ovo je pravo nogometno finale.

Osvrnuo se Klopp i na svojih šest uzastopnih poraza u finalima.

- Sve su okolnosti bile drugačije, kao i ekipe. Ako sam ja bio razlog za poraze u šest finala, onda svi trebaju biti zabrinuti. Prošle godine dobili smo jedan pogodak svjetske klase i dva čudna gola koja se inače ne primaju. Ne, moja karijera dosad nije bila nesretna. Od 2012. sam svake sezone osim 2017. bio u finalu. Vjerojatno sam svjetski rekorder po pobjedama u polufinalima, ali da napišem knjigu o tome, nitko je ne bi kupio.

Andy Robertson je istaknuo:

- Naš je menadžer promijenio klub od svog dolaska, želimo mu se odužiti s trofejem. Naravno, želimo pobijediti i za cijeli klub i za sve naše navijače.

Redsi neće odustati od svog stila igre.

- Moramo napadati i biti na njihovoj polovici, to je recept za finale. Izgledi su izjednačeni, i jedni i drugi imamo igrače svjetske klase – kazao je Trent Alexander-Arnold.

Linker
02. svibanj 2024 12:56