Tin Plavotić (desno)

 THOMAS PICHLER/AFP/PROFIMEDIA
VATRENI VIKEND

Juranović je najbolji, ali briljirao je Hrvat kojeg je s 18 godina kupio njemački velikan, a nikada nije igrao u HNL-u

Donosimo pregled najboljih igara hrvatskih nogometaša u 10 najjačih europskih liga
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 17. travanj 2023. 13:10

Nema nikakve dvojbe kako je Josip Juranović pogodio s odlaskom u Union Berlin. Hrvatski reprezentativac se od početka njemačke avanture nametnuo kao udarni član momčadi koja trenutno drži treće mjesto u Bundesligi, a svoju kvalitetu potvrdio je i u utakmici protiv Bochuma (1:1). Juranović je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena postigao sjajan gol kojim je Union Berlin došao u vodstvo, a bio mu je to drugi gol za njemačku momčad. Uz pogodak, hrvatski je reprezentativac odigrao dosta dobru utakmicu pa je s ocjenom 8,1 od Sofascorea bio najbolji igrač tog ogleda, ali i najbolji Hrvat u utakmicama 10 najjačih europskih liga koje su se igrale ovog vikenda.

Tottenham je upisao domaći poraz od Bournemoutha (2:3), a jedan od rijetkih igrača u londonskoj momčadi koji je imao dobru utakmicu bio je Ivan Perišić. On je asistirao Sonu za prvi gol svoje momčadi, a i generalno je bio jako aktivan te je ocijenjen sa 7,7. Samo je Son bio bolji od njega (7,8), a uz njih dvojicu još je samo Højbjerg dobio ocjenu veću od 7,0 (7,1) u redovima londonske momčadi.

Andrej Kramarić je postigao gol za Hoffenheim u gostujućem remiju protiv Bayerna (1:1) te za svoju igru dobio ocjenu 7,6. Bio mu je to deveti pogodak Kramarića ove sezone u Bundesligi. Dejan Lovren nastavlja s odličnim igrama u Lyonu. Njegova momčad je upisala gostujuću pobjedu protiv Toulousea (2:1), a sada već bivši hrvatski reprezentativac je s ocjenom 7,4 bio jedan od najboljih igrača svoje momčadi.

image

Najbolji Hrvati u najjačim ligama

SOFASCORE

S dobrim igrama u austrijskoj Bundesligi nastavlja i Tin Plavotić. O ovom stoperu se u mlađim kategorijama dosta pričalo pa ga je s 18 godina kupio Schalke da bi se kasnije okušao i u Engleskoj kao član Bristola, Cheltenhama i Barneta. No, na kraju se ovaj rođeni Bečanin, koji je igrao za hrvatsku U19 reprezentaciju, vratio u austrijsku Bundesligu gdje igra dobro za Ried. U utakmici protiv Tirola (1:1) je postigao i gol, svoj treći ove sezone te s ocjenom 7,3 bio najbolji igrač svoje momčadi.

Rangers je u škotskom Premiershipu upisao uvjerljivu pobjedu protiv St.Mirrena (5:2), a i Borna Barišić se uklopio u odličnu igru svoje momčadi te dobio ocjenu 7,2. Istu ocjenu je dobio i Martin Erlić za 90 dobro odigranih minuta u pobjedi Sassuola nad Juventusom (1:0).

Da su Hrvati u Bundesligi igrali dobro u ovom kolu pokazuje činjenica da su među deset najboljih igara ovog vikenda bili i Joško Gvardiol te Borna Sosa. Gvardiol je dobio ocjenu 7,1 u pobjedi Leipziga protiv Augsburga (3:2), a Sosa je ocijenjen sa 7,0 u remiju Stuttgarta i Borussije Dortmund (3:3).

Stipe Perica je nekada bio veliki talent hrvatskog nogometa, a nakon promjena velikog broja klubova sada igra u Standardu iz Liegea. Njegova momčad je u 33. kolu Jupiler lige pobijedila Charleroi (3:1), Perica je u igru ušao u 58. minuti te odigrao dovoljno dobro da bi s ocjenom 7,0 zaključio pregled 10 najboljih učinaka Hrvata u najjačim europskim ligama proteklog vikenda.

Linker
04. svibanj 2024 17:27