Damir Krajač / Cropix
UZVRAT PROTIV AZERA

Jurčić: Pripremamo se za uzvrat protiv Neftčija, želimo to odraditi profesionalno

Piše: ArhivaObjavljeno: 16. srpanj 2011. 16:33

ZAGREB - Uzalud smo tražili Raula Gonzalesa po Maksimiru. U Texasu, na kavi, konobar nam se kleo da tog jutra nije vidio čuvenog Španjolca, a istu rečenicu ponovio je i njegov kolega iz Domagoja. Krenuli smo na Borongaj. Možda je, nakon dugog puta iz Gelsenkirchena i gužve na Bregani, “gospodar prstenova” malo ogladnio... No, kod “Pan Peka” slijedilo je novo razočaranje. Toti i Ramo od ranog su jutra postavili zasjedu iščekujući slavnog centarfora Real Madrida.

- Ma kakvi. Nije navraćao - slegnuo je nemoćno ramenima, između dva zalogaja, Toti.

Taksisti na Borongaju također ga nisu vidjeli; njihova je prva meta ipak Cammeo...

- Raul? Koji Raul? - protupitanjem je odgovorio Žuti, naša posljednja nada. No, njega je ionako više zanimalo imamo li štogod sitnog u džepu od objašnjenja da je Raul najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka i navodno novi član Dinama.

Cufre ne putuje

A ako Žuti ne zna ništa o tome, onda nam je jasno da ove subote nemamo senzaciju. Popeli smo se razočarani u prostorije kluba, bacili pogled na stadion koji je impresivan i kada je prazan i naišli na Krunu Jurčića.

Nismo htjeli izazvati trenera pitanjem o Raulu, nego smo se radije sa SF priča prebacili na realno stanje stvari. U nedjelju “modra” ekspedicija putuje u Baku. Čarter je pun, a atmosfera bi trebala biti turistička. Za sve osim za momčad.

- Ma kakvo čuvanje. Idemo odigrati pravu utakmicu i potvrditi prolazak - kazao je Jurčić koji neće računati na Cufrea, koji zbog ozlijede ostaje u Zagrebu, i dodaje da igrače ne namjerava štedjeti.

- Ovo je idealna prilika da uigravamo sastav. Znate i sami da imamo taj problem s manjkom vremena - jasan je trener Dinama, koji očekuje nešto ofenzivniju varijantu nogometne egzotike koja se odaziva na: Neftçi iz Bakua.

- Uvjeren sam da će igrati onako kako su završili utakmicu u Zagrebu. Dakle, s dvije špice Mpenzom i Nasimovim. A to rijetko rade.

Stigli D. Škvorc i Bručić

U Azerbajdžan neće Zoran Mamić i Damir Krznar.

- Oni idu na utakmicu HJK-a i Bangora snimati mogućeg protivnika.

Veto je još uvijek na snazi kada je ždrijeb u pitanju. O 3. pretkolu će Jurčić nakon što Baku postane slatka uspomena. No, dotaknuo se ostalih HR predstvnika.

- Nisu imali sreće. Vidi se kako je teško doći do rezultata kada imaš mali koeficijent. Svi će imati problema. Naravno, pod uvjetom da Split potvrdi, a Varaždin izbori iduću rundu.

No, Fulham i Stoke nisu neprijelazni.

- Englezi su u ovoj fazi dosta ranjivi jer kasno kreću s pripremama. A ako ih se može iznenaditi, onda je to sada - kazao je Jurčić, koji je od petka bogatiji za dva nova imena u sastavu. Dino Škvorc i Filip Bručić priključili su se treninzima.

- Kramarić i Ademi otišli su na pripreme reprezentacije, a ova dvojica dat će nam konkurenciju u zadnjoj liniji. Polako ulazimo u ritam srijeda - subota i trebat će nam - završio je trener Dinama.

“Modri” u Azerbajdžan putuju u nedjelju, točno u podne, čarterom s Plesa.

Linker
12. rujan 2024 11:12