Damir Krajac / CROPIX
AMBICIOZAN PLAN MOMDRIH

Jurčićevi ciljevi: 'Stvoriti momčad za Ligu prvaka i u Brazil poslati šest igrača!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. siječanj 2013. 16:53

Od utorka počinje onaj završni “glanc”. Udarnički tjedan u kojemu će Kruno Jurčić slagati posljednje “puzzle” momčadi koja bi trebala istrčati protiv Osijeka 10. veljače u prvoj službenoj proljetnoj utakmici. Dobio je Jurčić ovaj put “dar” koji u prošlom mandatu nije imao, počeo je slagati momčad za Ligu prvaka od zime , a dobio je i privilegij da na raspolaganju ima, više-manje, igrače po svom ukusu.

Tri-četiri iskusna i sve više mladih, talentiranih klinaca. Uz to, dakle, što mora, možda uz još koje pojačanje, do kolovoza stvoriti momčad za iskorak u Ligi prvaka. To je onaj prvi, glavni Jurčićev cilj. A drugi, ali i ne manje važan jest - od igrača za budućnost napraviti momčad za budućnost. Šimunović, Jedvaj, Čalušić, Brodić, Kolar, plus Kovačić, Halilović, Ademi i “veteran! Vrsaljko, oni su ti koji bi, neki dulje neki kraće, trebali biti zalog za iduće godine.

- Tvoj je cilj da na Euru 2012. bude šest Dinamovih reprezentativaca - poručio je Zdravko Mamić Kruni Jurčiću u proljeće 2010.

Nije Jurčić, doduše, uspio sam odraditi te dvije godine, mijenjali su se treneri, na kraju su na lanjskom Euru bila petorica Modrih. Uglavnom, s obzirom da je 2008. na Euru bio samo Ognjen Vukojević, koji je nekoliko dana prije odlaska u Austriju potpisao za kijevski Dynamo. No, ako se zna da su u te kvalifikacije, kao igrači Dinama krenuli i Modrić, Ćorluka i Eduardo, može se reći da je i taj ciklus za Modre završen uspjehom. A koliko će dinamovaca biti na SP-u 2014., ako se plasiramo, koliko će ih općenito biti u reprezentaciji u idućem razdoblju?

- Bit će ih mnogo. Vrsaljko je igrač koji je u posljednja dva mjeseca pokazao da se vraća u reprezentativnu formu, Kelava je uvijek među tri-četiri najbolja hrvatska vratara, Joe Šimunić će se svojim iskustvom biti bitan, Ademi je pokazao i naznačio svoju kandidaturu, Sammir je godinama, po meni, najbolji igrač Hrvatske, u Kovačića u stručnom stožeru hrvatske reprezentacije vjeruju svi, znam Štimčevo mišljenje, na njega se jako računa. Halilović je također reprezentativni kalibar. Ali tu treba biti jako pažljiv, treba se znati točno kad ga se treba priključiti, kad će moći podnijeti sve zahtjeve - misli Kruno Jurčić.

Linker
21. rujan 2024 23:37