Nenad Dugi/CROPIX
POVRATAK KUĆI

Juričić o Sharbinijevom povratku: 'Ako riješi papire, Anasa dovodimo odmah'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 17. prosinac 2012. 09:47

Lijevi branič, veznjak, stoper i napadač. S velikim naglaskom na prve dvije uloge. To je Rijekin plan što se zimskog prijelaznog roka tiče, barem onaj dio u rubrici “došli”. Od svih imena s kojima se barata u bijelim uredima do javnosti je doprlo ono najzvučnije. Pozicija veznjak, ofenzivni. Dobro, jako dobro poznat. Anas Sharbini. Očitovanja s Kantride nije bilo. Do danas. Mercato je u izravnoj ingerenciji sportskog direktora, hodajućeg riječkog nogometnog spomenika Srećka Juričića koji je ljetos obavio odličan posao. A radi posao u kojem “nema marende”. Jer ako si dobar sportski direktor onda, kad dođe prijelazni rok, samo finiširaš već dogovorene transfere.

Što Juričić navijačima ima za reći na temu “Mlađi Sharbini opet na Kantridi”?

- Ne mnogo, ali vjerujem dovoljno jasno - priča Rijekin sportski direktor.

- Dakle, ako Anas Sharbini danas dobije čiste papire, mi smo ga danas spremni i dovesti. Odmah! Neću govoriti o tome jesmo li sa samim igračem razgovarali, ali mogu reći kako je iz ove perspektive jedina prepreka taj Anasov ugovor s Al Ittihadom. Riješi li se to, Rijeka će povući svoj potez.

Razlozi su svima jasni.

- Ako su kome poznate Sharbinijeve kvalitete, onda smo to mi u Rijeci. To je svakako nogometaš kojeg bi želio apsolutno svaki hrvatski klubto je nogometaš koji bi svakom klubu pa i Rijeci donio znatnu kvalitetu više. Jako bi nam dobro došao, voljeli bismo da se vrati na Kantridu.

Uz Anasa Sharbinija idu još jedan lijevi branič, napadač i stoper?

- Da, otprilike tako. Neće biti velikih promjena nego idemo na ciljana pojačanja, na stabilizaciju momčadi u godini stabilizacije cijelog kluba. Vidjet ćemo hoćemo li dovesti trojicu ili četvoricu novih igrača, ali brojnih novih imena sigurno neće biti.

Lijevi branič? Vannucci se nije nametnuo, grobničko srce Kristijan Čaval je jedini kojeg imate na toj poziciji. Kako ćete to riješiti, shoppingom u inozemstvu ili bez odlaska preko granice?

- Obje su opcije, zasad, u igri. Razgovaramo s trojicom igrača, međutim, još nemamo konačno rješenje. No navijači mogu biti mirni jer uvjeren sam kako ćemo to pitanje riješiti do početka priprema - rekao nam je Srećko Juričić.

Jedan se kriterij, podsjetimo, ne mijenja. Rijeka će, za hrvatske okolnosti, dobro platiti igrača kojeg želi. Ali - igrača, a ne klub! Kako Juričić veli, “imamo određeni proračun i sigurno ga nećemo probijati”.

Dakle, neće se iskrcati novac za odštete nego za nogometnu kvalitetu, jer Kantrida je uvjerena (i jesen joj daje za pravo) kako se mogu naći pojačanja, a da se ne oporavlja tuđe blagajne.

U toj sportsko-financijskoj politici iznimke nisu ni Al Ittihad i Anas Sharbini. Ako je Anasu stalo do povratka na Kantridu, mora se riješiti milijun dolara vrijednog ugovora sa Saudijcima. A to bi, fakat, bio dokaz želje za povratkom na Grobnik i u Rijekin dres!

Linker
17. svibanj 2024 11:18