Ivor Pandur
 Matija Djanjesic / CROPIX CROPIX
POD BUDNIM OKOM VELIKANA

JUVENTUS POKAZAO VELIKI INTERES ZA MLADU SENZACIJU S RUJEVICE Za velikog talenta zanimaju se i Liverpool i Manchester City

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 15. travanj 2020. 13:48

Jedan od brojnih talijanskih portala koji se bave špekulacijama vezanim uz transfere igrača objavio je proteklih dana informaciju da još uvijek aktualni prvak Juventus prati mladog vratara Rijeke Ivora Pandura, ali da su u toj priči i dva kluba iz Premiershipa - Manchester City i Liverpool.

Dakako, ovakve medijske napise ne treba uzimati kao nekakvu konkretnu stvari, skauting liste klubova poput spomenutih vjerojatno imaju na desetke potencijala poput Pandura koje prate, ali za očekivati je, kada i ako se situacija na nogometnom tržištu normalizira, da će se na Rujevici nešto događati kada je riječ o vratarskom pitanju. I nije tajna da su europski klubovi zbog Pandura (ali i Lepinjice, Štefulja, Smolčića...) ovog proljeća već pohodili Rujevicu kao ni da u riječkom prvoligašu imaju slatke vratarske brige kada promišljaju o budućnosti među riječkim vratnicama. Jer, kako čujemo, skauti su odlazili i u Varaždin zbog Ivana Nevistića koji tamo sjajno brani kao posuđeni igrač riječkog prvoligaša.

Nitko to nije rekao naglas, ali na Rujevici će morati dobro odvagnuti kako tretirati situaciju s vratarima ovog ljeta. Da nije bilo ozljede, Andrej Prskalo bi bio sigurna ‘jedinica’ do kraja sezone kada bi se na Rujevicu vratio Ivan Nevistić i borio za mjesto među vratnicama, a Pandur po njegovom modelu otišao na kaljenje u redove nekog prvoligaša. I to bi bio nekakav prirodan razvojni put darovitih riječkih vratara.

Zagreb, 010220.
Kranjceviceva ulica.
Na nogometnom stadionu Zagreb, odigrana je nogometna utakmica Hrvatski Telekom Prve lige 19/20, izmedju klubova Lokomotiva i HNK Rijeka S.D.D.
Na fotografiji: Ivor Pandur.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX CROPIX

Ipak, ozljeda Prskala i koronavirus mogli bi ubrzati neke procese, pogotovo iz razloga što su za Nevistića proteklih mjeseci stizali dosta ozbiljni upiti iz Portugala. Budući da je njegova forma na proljeće išla uzlaznom putanjom, odnosno da s 21 godinom već ima osjetno iskustvo (72 utakmice kroz Prvu i Drugu HNL) nije isključeno da na njegovu adresu već ovog ljeta stigne konkretna ponuda koja će mu omogućiti da realizira ozbiljan transfer negdje u inozemstvo, a Panduru (i Nwolokoru čije kvalitete na Rujevici itekako cijene) da svoj nogometni razvoj nastavi uz rame iskusnog Prskala.

Situacija oko koronavirusa dodatno je onemogućila nekakve dugoročne planove, ali Pandur i Nevistić sigurno će biti zanimljiva tema u idućem periodu. Velikani sa zapada Europe koja se već sada vežu uz njihova imena jamac su tome.

Linker
26. travanj 2024 19:33