Laurence Griffiths/Getty Images / Getty Images
LUDI ZA ŠOPINGOM

KAD DOĐU ZIMSKE RADOSTI ONDA POTPUNO IZGUBE KOMPAS Englezi u posljednjih deset godina portrošili više od 1,4 milijarde eura na transfere

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. siječanj 2017. 15:16

Engleski premierligaši potrošili su u posljednjih 10 godina više od 1,4 milijarde eura na transfere u zimskom prijelaznom roku. Engleski klubovi su najviše potrošili tijekom siječnja 2011. godine, čak 250 milijuna eura. Tada je ostvaren najveći zimski transfer - prelazak Fernanda Torres iz Liverpoola u Chelsea za 58,5 milijuna eura.

U siječnju iste godine odrađena su još dva velika transfera, zapravo povezana s Torresovim transferom na Stamford Bridge. Naime, Andy Carroll je preselio iz Newcastle Uniteda u Liverpool za 38 milijuna eura, a na Anfield je stigao i Luis Suarez iz Ajaxa za 25 milijuna eura. Drugo mjesto na listi engleskih siječanjskih transfera zauzima prelazak Juan Mata iz Chelseaja u Manchester United u siječnju 2014. za 44,7 milijuna eura.

Britain Soccer Football - Swansea City v West Ham United - Premier League - Liberty Stadium - 26/12/16 West Ham United's Andre Ayew celebrates scoring their first goal with Andy Carroll Reuters / Rebecca Naden Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters / Rebecca Naden Livepic / REUTERS

Među veće engleske zimske transfera ubraja se i kupovina Juana Cuadrada, koji je u siječnju 2015. godine iz Intera preselio u Chelsea za 26 milijuna eura. Nadalje, Nemanja Matić je stigao u Chelsea u siječnju 2014. iz Benfice za 24 milijuna eura, dok je u siječnju prošle godine Stoke City je kupio belgijskog veznjaka Giannellija Imbulu plativši Portu 20 milijuna eura.

Linker
30. travanj 2024 11:40