AFP
NEVOLJE U LYONU

Kakav peh! Lovren nehotice ozlijedio suigrača Edersona, Brazilac pauzira tri mjeseca

U Salzburgu Lovren je odigrao dobro, bio je siguran u obrani osobito u zračnim dvobojima, tako da je ostavio dobar dojam, ali je loše igrao protiv Genka, tvrdi novinar Le Progresa
Piše: Dragan ZubovićObjavljeno: 21. srpanj 2011. 12:47

U dosadašnjem dijelu ljetnih priprema Lyon je odigrao dvije utakmice u gostima, u kojima je upisao poraze od Red Bull Salzburga (0:1) i Genka (1:3). Nazvali smo Christiana Laniera, novinara lyonskog dnevnika Le Progres, koji je uživo pratio nastupe Lavova da nam kaže kako je igrao hrvatski reprezentativni branič Lyona Dejan Lovren:

- U Salzburgu Lovren je odigrao dobro, bio je siguran u obrani osobito u zračnim dvobojima, tako da je ostavio dobar dojam, ali je loše igrao protiv Genka. To je kod njega već klasika. Nema kontinuiteta dobrih utakmica, već oscilira - istaknuo je Lanier.

U porazu od belgijskog prvaka Genka već u 9. minuti ispred svog kaznenog prostora Lovren je napravio veliki kiks. Pogrešno je ispucao loptu, koju je poklonio igračima Genka, što je iskoristio Limbombe, kojeg je u šesnaestercu srušio Cris za jedanaesterac, kojeg je Barda iskoristio za 1:0. Osim Lovrena loše je reagirao i njegov suigrač Cris, koji je bio prespor u toj akciji. Kod drugog gola Limbombe za 2:0 u 21. minuti, zadnja linija Lyona Lovren - Cris je opet pogriješila.

- Kad stoperi naprave dva kiksa u 20 minuta jasno je da to utječe na pad morala cijele momčadi - kaže Lanier.

Da stvar bude još gora, Lovren je imao još i peh. Kod kornera u 32. minuti spletom nesretnih okolnosti teško je ozlijedio svog suigrača, brazilskog reprezentativnog veznjaka Edersona, koji je odmah zamijenjen. Zanimljivo da se nesretni Ederson nedavno oporavio od teške ozljede zbog koje je pauzirao skoro godinu dana. Sada su mu pukli križni ligamenti te će pauzirati oko 3 mjeseca, a u tom duelu i Lovren je također ozlijeđen (desni kvadriceps), pa je zamijenjen na poluvremenu, ali se izvukao s lakšom ozljednom te će moći normalno trenirati krajem tjedna.

Predsjednik kluba Jean-Michel Aulas nedavno je istaknuo da okosnicu momčadi Lyona u novoj sezoni čine Lloris, Cris, Gourcuff, Lisandro i Gomis te juniori dok su ostali igrači, uključujući i Lovrena, na tržištu, pa ako dođe ponuda koja će zadovoljiti sve strane, Lyon će ih prodati kako bi dobio svježi novac za dovođenje prinova. Ali kako sada stvari stoje, Lyon nema konkretnih ponuda za njih...

Linker
21. rujan 2024 11:45