Josip Mišić
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
TO JE JOŠ USPJELO PROSINEČKOM

Kakav uspjeh: U Hrvatskoj zaboravljen, u novom klubu odmah ušao u najbolju momčad desetljeća!

Sa samo 41 nastupom za novi klub hrvatski je veznjak dobio lijepo priznanje
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 23. svibanj 2020. 10:35

Robertu Prosinečkom, dok je igrao u Portsmouthu, jedna sezona bila je dovoljna da ga navijači Pompeyja uvrste u najbolju momčad kluba - svih vremena. Josip Mišić, hrvatski veznjak koji igra u grčkom PAOK-u napravio je sličan pothvat. Doduše, navijači njegovog aktualnog kluba nisu birali najbolju momčad svih vremena već zadnjeg desetljeća, a Mišić je nakon tek 41 nastupa, uglavnom ove sezone, pronašao svoje mjesto među 11 odabranih.

Konkurencija su mu bili Ukrajinac Eugen Šakov koji danas igra za Lecce i Brazilac Mauricio koji mu je i dalje suigrač, ali za navijače PAOK-a nije bilo dileme.

- Bio sam iznenađen i to ugodno kada sam vidio svoje ime. Nisam očekivao da bih mogao biti u konkurenciji, a pogotovo ne da će me navijači izabrati za najboljeg veznjaka PAOK-a u prošlom desetljeću. I to ne zbog svojih igara nego jer sam praktički tek ove sezone dobio priliku u prvoj postavi i nisam je više ispuštao. Većina igrača koji su izabrani igraju u PAOK-u već tri-četiri godine ili su nekad ranije igrali ovdje. Ja sam od svih izabranih najkraće u klubu i sigurno da mi je to priznanje za ovo što sam u tom kratkom roku uspio ostvariti - kaže Josip Mišić.

I Mišiću je ova sezona došla kao nekakva potvrda igračke kvalitete koju je naznačio u onoj šampionskoj Rijeci, kada se izborio za mjesto startera više nije ispadao iz momčadi.

- U mojoj dosadašnjoj karijeri ili sam igrao stalno i bio zapažen ili nisam uopće igrao. Svaki put kada sam dobio priliku uspio sam je iskoristiti na najbolji način i više nisam izlazio iz momčadi, tako je bilo u Rijeci, sada je ovdje, dok u Speziji i Sportingu nije bilo tako.
PAOK se u tom smislu pokazao punim pogotkom za 26-godišnjeg veznjaka koji će još sigurno imati prilike za napraviti iskorak u karijeri.

- Kada ne igraš, a ideš u neku novu sredinu, kao što sam ja išao iz Sportinga u PAOK, moraš prelomiti u sebi da ti je to nova prilika. Nisam znao što me čeka, ali vjerovao sam u sebe i sve se sada odvija na način koji sam mogao samo priželjkivati. Vidim na sebi da sam i igrački napredovao, radio sam s dva kvalitetna trenera Abelom Ferreirom i Razvanom Lucescuom koji razumiju nogomet i od kojih možeš jako puno naučiti i mislim da sam igrački dodatno stasao.

Govoreći o izborima za momčad desetljeća, Mišić je slovio kao legitiman kandidat za najbolju jedanaestorku dekade i riječkog prvoligaša, ali pristalice Bijelih odlučile su se za neka druga imena.

- Kada sam vidio da Rijeka bira momčad desetljeća mislio sam si što se ima tu birati, bit će ona momčad koja je prvi put u klupskoj povijesti osvojila dvostruku krunu. Ali prevario sam se, ljudi su valjda zaboravili da smo, dok sam ja igrao u Rijeci, osvojili jedini naslov prvaka u klupskoj povijesti. Ali svaki ima pravo na svoje mišljenje, meni je važno da sam izabran u PAOK-u gdje navijači očito više poštuju igrača i razumiju nogomet. Reprezentacija? Ne zamaram se time, razmišljam samo kako što bolje igrati.

Mišić se sada s PAOK-om priprema za nastavak prvenstva koje kreće početkom lipnja, ali borba za naslovom prvaka “ubijena“ je za vrijeme korona-krize i to za zelenim stolom budući da su im oduzeti bodovi zbog povezanosti predsjednika Savvidisa s ljudima koji su u vlasničkoj strukturi drugog grčkog prvoligaša.

- Razlika je sada 14 bodova i Olympiacos je predobra momčad da bi to mogla ispustiti do kraja prvenstva. Nama preostaje borba s AEK-om za Ligu prvaka, bit će tu velika borba. Mene više brine kako će biti igrati na praznim stadionima, motivira me ta atmosfera igranja pred krcatim tribinama – zaključio je Josip Mišić.

Da Kek nije bio takav kakav je ne bismo osvojili titulu
Podsjetili smo Josipa Mišića zašto je jučerašnji dan poseban na Kvarneru.
- Često se sjetim toga, pogotovo u razgovoru s bivšim suigračima – kaže Mišić čiji je suigrač Dario Župarić prije nekoliko dana ispričao anegdotu kako je Matjaž Kek bio ljut kao ris nakon poraza od Dinama u zadnjem kolu.
- Puno puta sam rekao da vjerojatno ne bi bilo ništa od tog naslova prvaka da Kek nije bio takav kakav jest. Nije dozvolio nikakvo opuštanje u bilo kojem trenutku i to nam je donijelo rezultat.

Linker
17. travanj 2024 09:03