NOVITETI U MOMČADI

Kako će Mamić i Krznar iznenaditi Bjelicu: U špici će zaigrati - Sammir!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. kolovoz 2013. 10:26

Zoran Mamić i Damir Krznar spremaju iznenađenje Nenadu Bjelici . Danas bi u špici Dinamova napada trebao zaigrati - Sammir! To je prva opcija novog trenerskog tandema, a ako se slučajno predomisle prije početka utakmice, špicu će igrati Fatos Beqiraj. Zašto se razmišlja o Sammiru u samom vrhu napada? Sasvim je jasno da Brazilac s hrvatskom putovnicom nije tjelesno spreman, pa se drži da u takvu stanju ne bi ponudio previše u veznom redu. Međutim, Sammir može zadržati loptu, izvesti neki dribling, podvaliti dobru loptu Soudaniju ili Fernandesu...

Ovo nije prvi put da bi Sammir trebao igrati u samoj špici napada. Ta ideja prva je pala napamet Anti Čačiću, koji ga je na tu poziciju gurnuo na prošlosezonskom ogledu Lige prvaka s Portom u Maksimiru. Porto je pobijedio sa 2:0, a Sammir skoro da nije dotaknuo loptu. Ipak, na tom sudaru s Portugalcima Modri su se uglavnom branili, pokušavali s dugim loptama, ta taktika svakako mu nije odgovarala. U Beču Dinamo mora napasti, moglo bi biti gužve u šesnaestercu, a tu bi se on sa svojom improvizacijom mogao dobro snaći.

Još nije definitivno odlučeno hoće li Modri zaigrati s potpuno ofenzivnim stilom, što podrazumijeva da u udarnom sastavu budu Husejinović i Antolić, ili će umjesto jednog od njih dvojice ipak zaigrati Marcelo Brozović.

Zanimljivo je da na put osim rekonvalescenata Sarea i Čalušića, kartoniranog Rukavine i odstranjenog Kramarića, nisu otputovali Zvonko Pamić i Ruben Lima. U Maksimiru smo jučer u prolazu došli do ove rečenice: “Jurimo rezultat, ne trebaju nam dva lijeva beka”. U redu, to može piti vodu, ali je čudno da je tako naglo ispao Zvonko Pamić, koji je protiv Austrije u Maksimiru igrao u udarnom sastavu. Sve je kristalno jasno, Mamić i Krznar su potpuno pretumbali sastav koji je u prvoj utakmici izveo bivši trener Jurčić. Hoće li te promjene donijeti trijumf?

Linker
18. svibanj 2024 19:04