Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
NERJEŠIV PROBLEM

KAKO DO NASLOVA PRVAKA BEZ NAJBOLJIH IGRAČA? 'Hajduk je daleko od prvoga mjesta, ali teško je ovako stvarati momčad! Tako je još od nastanka Hrvatske'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 09. siječanj 2018. 00:37

Ante Erceg (28) karijeru nastavlja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, igrat će u naredne tri i pol sezone za Al Ahli Shabab iz Dubaija, a Hajduk će dobiti odštetu u visini od 1,8 milijuna dolara, odnosno 1,5 milijuna eura.

Sve je to iznos koji u cijelosti ide Hajduku, a njegov prethodni klub Balikesirspor, iz kojega je došao prije sezonu i pol, nema postotak od transfera jer je Erceg u Hajduk došao kao slobodan igrač odrekavši se ugovora kada je stigla prigoda da se nađe u bijelom dresu.

Jučer je Erceg sve finiširao u Dubaiju, a prvi nagovještaj da je posao pri kraju vidio se u fotografiji iz Al Ahlijeve svlačionice tijekom liječničkog pregleda; ubrzo nakon toga uslijedila je potvrda da je transfer zgotovljen. Erceg bi trebao zarađivati 100 tisuća dolara mjesečno, a nagađa se da je ugovor na tri i pol godine.

Ivica Mornar, napadač nešto mlađe generacije Hajduka, smatra da je odlazak jednog igrača uvijek nadoknadiv.

- Kad netko ode, uvijek netko drugi dođe. Prilika koja se otvorila za transfer Ercega je na mjestu, a on je u godinama kada mora misliti na sebe. U posljednjih godinu dana dostigao je zavidnu formu, imao je kontinuitet. A potrebno je i prepoznati trenutak kada treba nekoga prodati. Hajduk je, realno, daleko od prvoga mjesta, treba zadržati drugu poziciju, osvojiti Kup, stvarati momčad za nešto jače. Teško je stvarati momčad na duge staze kada je klub osuđen na prodavanje, a tako je od nastanka hrvatske države. San je osvojiti titulu i ući u Ligu prvaka, ali kad će to biti ostvarivo, ne znam. Erceg je ovaj transfer zaslužio svojim igrama. Dobar je to potez za obje strane.

Split, 211017
Stadion u Poljudu
Hrvatska Telekom Prva liga  2017/2018, 13. kolo utakmica HNK Hajduk -  GNK Dinamo
Na fotografiji: slavlje Ante Ercega. 
 Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Tko ga može zamijeniti, hoće li Kopić posegnuti za Saidom, Almeidom, Futacsem kad se oporavi i Ohandzom?

- To su ta imena koje ste nabrojali, ali ima tu i naših mladih koji dolaze, poput Delića, Kovačevića i Jandreka, zašto ne bi netko od njih iskočio? Ne znam koliko može Almeida, on igra 15-20 minuta, Futacs se vraća nakon teške ozljede, vidjet ćemo u kakvom će oni stanju biti. Ja bih se, uz ove iskusne, orijentirao i na mlade. Ne kažem da Almeida ne može, može on pomoći, ali bih se oslonio na mlade - zaključio je Mornar.

Linker
01. svibanj 2024 12:48