StoryEditor
KAOS OKO NEBITNE UTAKMICE

KAKO JE JEDNA UTAKMICA U DOBA PANDEMIJE IZAZVALA KAOS! KLADIONICA IH UVRSTILA U PONUDU, A ONDA JE KRENULO 'Čitav dan su zvali igrače, ovo je bolesno!'

Autor: Sportske novostiObjavljeno: 31. ožujak 2020. 19:38

Sport je stao, ali na nekim svojim rubnim dijelovima još uvijek postoji. Tamo negdje u Švedskoj, gdje, kako smo već danas objavili, stvari rade nešto drugačije, igraju se neke prijateljske utakmice. Nazovimo to - selo protiv sela. Utakmica koja je važna samo igračima i trenerima kako njihove momčadi što spremnije dočekale početak prvenstvenih natjecanja u nekim zonskim, kvartovskim ligama.

Drugim riječima, igraju se utakmice koje se inače nikad ne bi stavljale u ponudu kladionica. One pak, u oskudici sportskih događaja posežu i za time da u ponude stavljaju obračune sa seoskih livada. Samo da se novac vrti, neovisno o tome gdje se nešto igra.

Slučaj iz Švedske je sljedeći. Sedmoligaš Eskilstuna FC i osmoligaš Nashulta GoIF željeli su odigrati prijateljski susret na 90 minuta praktički bez gledatelja, a onda su odjednom na telefone igrača i trenera počeli dolaziti pozivi iz cijelog svijeta.

- Cijeli jučerašnji dan stizali su pozivi našim igračima i osoblju. Kontaktirali su ih preko društvenih mreža, iz cijelog svijeta i poruke su bile uglavnom: 'Sretno, nadamo se da ćete izgubiti'. Nastao je kaos oko nebitne utakmice - kazao je predsjednik Eskilstune Bengin Ozeran.

- Odlučili smo otkazati utakmicu zbog sigurnosti igrača. Nikad ne znate što se može dogoditi nakon što su igrače kontaktirali razni ljudi. Čak su kontaktirali trenera u istoj diviziji u kojoj igramo kako bi provjerili kako igramo i kako smo igrali u prošlosti. Ljudi su čak kontaktirali s nekim od naših bivših igrača i pitali o našem startnom sastavu. Bilo je bolesno - dodaje Ozeran.

Linker
29. svibanj 2020 14:19