REUTERS
MOGLO JE BITI DRUGAČIJE

KAKO JE SAMO JEDAN MALI DETALJ PROMIJENIO ČITAVU PRIČU Zbog ovog nevjerojatnog razloga Neymar je prije šest godina odbio Real Madrid

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. listopad 2017. 11:19

Jedan od najboljih igrača današnjice, Brazilac Neymar svakako je obilježio posljednjih nekoliko godina svjetskog nogometa. Upravo uz njegovu pomoć Barcelona je 2015. godine osvojila trostruku krunu, da bi dvije godine kasnije potpisao bogati ugovor s PSG-om za vrtoglavih 222 milijuna eura i tako postao najskuplji nogometaš u povijesti.

Ali, malo tko zna da je Brazilac umalo 2011. godine završio u Real Madridu. To je bila ključna godina u kojoj je svijet drugačijim očima počeo gledati Brazilca i svi su ga željeli imati u svom klubu. Još u vremenu kada je nastupao za Santos, Neymara su već počeli uspoređivati s Peleom i Robinhom i već tada je bio na meti Barcelone i Real Madrida.

Jedni i drugi sui ga pod svaku cijenu željeli dovesti, a nakon dugih i mukotrpnih pregovora, 2013. godine, Neymar je stavio potpis na Barcin ugovor za 49 milijuna funti, da bi se kasnije uspostavilo kako je čitavi transfer bio puno veći od prikazanog.

Puno prije odlaska u Barcelonu, Neymar je mogao završiti na Bernabeu i to u godini kada je Jose Mourinho bio trener, ali njegov odlazak u Mardid blokiran je iz prilično apsurdnog razloga. Tada je predsjednik Santosa Luis Alvaro Ribiero rekao da je stav Mourinha o imidžu Neymara neprihvatljiv.

- Ponašanje trenera Reala bilo je žalosno. Uvjerio sam Neymara da ostane tako što sam mu rekao da će ga Jose prisiliti da mu promjeni svoju frizuru, koja je tada bila prepoznatljiva u svijetu nogometa. Rekao sam mu da on može raditi sa svojim imidžom što god poželi - rekao je Ribiero.

Linker
03. svibanj 2024 19:23