REUTERS
TAKO JE MALO FALILO

KAKO SU IGRALI VATRENI Podbacili Raketa, ozlijeđeni Mandžo i zakašnjeli Čačić, Modrić na - 139!

Piše: Tomislav PiškorObjavljeno: 26. lipanj 2016. 11:43

U prvom dijelu Modrić je u Andreu Silvi imao vjernog čuvara kraj sebe, to je evidentno upalilo s obzirom na spor protok lopte od strane Hrvatske. U nastavku utakmice, Luka je zaigrao u brzini više, vidjelo se to izlaskom Silve i ulaskom Renata Sanchesa čime je Modrić dobio više prostora za kreaciju.

Na drugoj strani Wiliam Carvalho ipak je klasa ispod kvalitete Modrića. Ali to je nadoknadio velikom kilometražom, pokrivao je veliki radijus na terenu, ali njemu građenje igre definitivno nije forte. No svoj defenzivni posao u sredini terena odradio je dobro.

Modrić je ukupno imao 139 dodira s loptom, Carvalho 75, a ogromna je i razlika u dobivenim duelima, 80 posto prema 58 % za Luku.

Mandžukić potpuno odsječen

Nije to bila večer napadača. Čak ni Cristiana Ronalda, pa onda pogotovo ni ostalih. Mandžukić je odigrao 88 minuta utakmice, vidjelo se kako je nedavna ozljeda ostavila posljedice na formi Mandžukića. U prvom dijelu centarfor Hrvatske bio je odsječen iz igre, teško dolazio do prostora i lopte. Ipak, u nastavku je pokazao više agresivnosti, više defenzivne igre. Naposljetku imao je jedan neprecizan udarac glavom. S druge strane, Nani je više igrao na desnom krilu nego u vrhu napada. Također zbog defenzivnih zadaća neprimjetan u napadačkom segmentu igre. Sve do pogotka...

Dan poslije

Zašto je Hrvatska ispala s EURA?

Jednostavno - nesreća

Nismo imali pravog strijelca

Izbornik se gubio u presudnim trenucima

Sve pomalo

KAKO SU IGRALI

SUBAŠIĆ: Bez previše posla, bez šanse za neku ključnu intervenciju, a ono što je trebao odradio je po pravilima struke. Nema zamjerke na njegovu partiju.

SRNA: Opet puno truda, kapetanski, mogla mu je biti zadnja utakmica za reprezentaciji. Pogotovo prisutan u defenzivi, tukao se s Ronaldom, a njegov je bio ubačaj za Vidin zicer.

ĆORLUKA: Dobar je bio i kao "vaterpolist", kako neće biti kao nogometaš. Siguran, nepobjediv u skoku, a ni na tlu nije bio mnogo lošiji. Znao je i povesti napad, proigrati...

VIDA: Eh, da je pogodio ono glavom, mogao se proslaviti, bio bi to gol za anale. U obrani je, kao i Ćorluka, dobio gotovo sve zračne duele, tek jednom ga je nadvisio Pepe

STRINIĆ: Dosta veliki promet, često u posjedu lopte, ali nedovoljna zarada. Šteta za onaj loš završetak akcije u prvom dijelu. U nastavku nekoliko boljih ubačaja...

BADELJ: Promjenjiv. Malo odličan, u destrukciji, pa neoprezan u predaji. Ali, ukupno, dobar, odradio je važnu ulogu u iscrpljujućoj borbi na sredini terena.

MODRIĆ: Komandant, rukovodi svime. Vraćao se po loptu, transportirao, uzimao. Nešto rezerviraniji u igri prema naprijed. Možda i zbog tog tih problema s ozljedom. No, izdržao je čitav susret, nije se dao.

BROZOVIĆ: Živ, sveprisutan, kao i uvijek, nedorečen u završnici akcija, mogao je u dva-tri navrata mnogo bolje pucati. Ono ostalo bilo je na njegovoj razini, agresija i trka ionako nisu upitne.

RAKITIĆ: Nije bio na visini dosadašnjih igara. Ponekad se činilo da mu nedostaje daha, da kasni koji korak kad smo mogli razviti kontru. Ostao dužan u tom kreativnom dijelu.

PERIŠIĆ: Nije imao puno prostora, ali u nekoliko navrata je bio opasan za portugalsku obranu, pokušao je i glavom prebaciti Ruija Patricija. Nije uspio ovoga puta poentirati.

MANDŽUKIĆ: Borio se s ozljedom, maseri su ga osposobili, ali vidi se da nije sasvim fit. Nažalost opet je bio bezopasan, daleko od lopte, daleko od šanse. Trud više ne naglašavamo, nedostaju pogoci.

KALINIĆ: Ušao je kao džoker s klupe, pritiskao je portugalsku obranu, a loše i neprecizno zapucao jedini pravu priliku da iznenadi Patricija

ANTE ČAČIĆ: Ostao vjeran dokazanoj momčadi iz prve dvije utakmice, taktički smo izgledali dobro, našao je način da limitira Ronalda i Portugalce. No, opet je dojam da je trebao ranije reagirati s izmjenama.

Linker
02. svibanj 2024 20:10