Tonći Kukoč (desno)

 MARKO TODOROV Cropix
RASTU AMBICIJE

Kakva ekipa u četvrtoligaškom klubu: Stigao ‘zločesti dečko‘ hrvatskog nogometa, ali i Brazilac, Ganac i Japanac

Prvoplasirana momčad 3. NL Centar započela je s pripremama
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 20. siječanj 2024. 23:08

Poslije mjesec i pol dana odmora, nogometaši Segeste ponovo su u pogonu.Trener Zoran Buinac okupio je prvoplasiranu momčad 3. NL Centar na gradskom stadionu u Sisku na prvom ovogodišnjem sastanku i započeo pripreme za vrlo zahtjevnu i neizvjesnu polusezonu.

Premda svojim najbližim konkurentima, Maksimiru, bježe četiri, odnosno Lučkom i Lukavcu pet bodova, neće imati mirne snove, jer je na rasporedu još 17 kola. Međutim, ako ponove jesen, vrata kvalifikacija za popunu 2. NL bit će im širom otvorena.

- Premda su nam na početku sezone ambicije dosezale do gornjeg doma tablice, na kraju jeseni završili smo na prijestolju i sada su nam, jasno, apetiti znatno porasli. Želimo se zadržati na prvoj poziciji i potom se putem kvalifikacija plasirati u 2. NL - otkriva planove kluba iz Siska sportski direktor Mile Buinac i dodaje:

- Da te želje pretočimo u stvarnost, u zimskoj stanci ciljano smo se igrački osnažili. Iz Opatije nam je stigao lijevi bočni igrač Tonći Kukoč. Radi se o igraču s ogromnim iskustvom, znanjem i velikom radniku, pravom profesionalcu koji će sigurno biti jedan od nositelja kvalitete, koja će, uz kvalitetu ostalih igrača, biti presudna u ostvarenju zacrtanog cilja. Veseli nas i energetska slika igrača koja inicijalno govori da su bili vrlo aktivni tijekom zimske pauze. Da ćemo uspjeti u svojim nakanama, razlog je i odlična atmosfera u i oko kluba. Svi se maksimalno trude kako bi klub podigli na što višu razinu. A za taj nesebičan rad imaju svi samu jednu želju, iskorak stepenicu više, jer po svim uvjetima to najstariji hrvatski klub i zaslužuje - zaključio je sportski direktor Segeste Mile Buinac.

Osim Kukoča, u Segestine “dvore” sletjeli su ove zime još Joško Rendulić (Lokomotiva), Douglas Oppong (Gana), Tidiane Keita (Kanada), Ueno Ryu (Japan), Leoni Gastaidelo (Brazil), te Sanjin Ajdinović i Max Matulić (Zadar), dok su Sisak napustili Luka Pušić, Tomislav Gomelt, Bojan Burmudžija, Nesnat Murati i Lejs Pličanić.

Prvu pripremnu utakmicu nogometaši Segeste odradit će u subotu, 27. siječnja, s četvrtoligašem Kurilovcem, a potom slijede Mladost, Petrinja (31. siječnja), Gorica II (3. veljače), Moslavac (7. veljače), Hrvatski dragovoljac (10. veljače), Samobor (14. veljače), Radnik Križevci (17. veljače), Vinogradar (18. veljače) i Topusko (24. veljače). Proljetno prvenstvo, odnosno 18. kolo, starta 2. ožujka, a Segesta gostuje u Odranskom Obrežu, gdje će biti gost Dinama.

Linker
28. travanj 2024 15:20