Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
MALONOGOMETNI SPEKTAKL

KAKVA UTAKMICA U DOMU SPORTOVA! TIHOMIR NOVAK POPUT JOHNA TERRYJA Poskliznuo se i pao! Cvjetno nakon drame penala do prvog naslova na Kutiji

Kakvu smo dramu gledali u finalu 47. izdanja Kutije šibica koja je opet pokazala da je više od samog turnira. Cvjetno ili Biberon bilo je pitanje. Zagreb ili Split? Na kraju je, nakon lutrije sedmeraca Kutija ostala u hrvatskoj metropoli, Split će na svojeg pobjednika morati pričekati još neko vrijeme, priliku će imati sljedeće godine...
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 28. prosinac 2017. 21:17

BIBERON AMARENA - CVJETNO POL. MILOJEVIĆ 0:0 (1:2)

BIBERON AMARENA: Bilić, Šamija, Novak, Suton, Perišić, Subotić, Ćorluka, Pavić, Jelavić, Bajrušović, Stojkić. VODITELJI: Pavlović, Lončar.

MNK CVJETNO POLIKLINIKA MILOJEVIĆ: G. Škorić, Capar, Đulvat, Lovrić, Majić, Grbeša, V. Škorić, Matošević, Prgomet, Penava, Maloševac. VODITELJ: Juraj Fabijanić

SEDMERCI: 0:1 - Penava, 1:1 - Šamija, 1:2 - Grbeša, Ćorluka - Škorić brani, Capar - Bilić brani, Novak preko gola

---------------------------------------------------------------

Već tijekom proglašenja pobjednika u veteranskom dijelu, dok su se momčadi zagrijavale osjetila se nervoza, Juraj Fabijanić hodao je kao Baltazar gore dole, za ovu priliku obukao odijelo. Upitali smo ga pred sami utakmicu kakav je predosjećaj? Samo se nasmijao, valjda je i sam znao da je u prošlosti bilo suviše puno predosjećaja, točnih ili krivih, nebitno jer osvajanjem Kutije nisu se osladili.

Grbeša se tijekom zagrijavanja nabrijavao, vidjelo se na njegovom licu ta toliko spominjana nervoza, Goran Škorić bio je svjestan da je stigla nova prilika. Zasigurno mu je prolazilo kroz glavu da ovu ne smije propustiti, uostalom, poznato je da je za njega Kutija veća od ičega. S druge strane igrači Biberona izgledali su smirenije, to se prvenstveno odnosi na one iskusnije, Novaka, Sutona i Bajrušovića. Možda je najervozniji bio voditelj Denis Pavlović, svjestan da ima priliku da njegova mommčad bude prva splitska koja je uzela Kutiju. Puno je pokušaja bilo, ali uvijek su Splićani zapinjali.

Na terenu prava šahovska bitka, upravo onakva kakvu smo i očekivali, nije tu bilo previše ljepote, možda su gledatelji ostali uskraćeni za koji potez koji mami uzdahe, ali imali su prilike vidjeti prave ratnike na terenu.

Biberon je bio taj koji je diktirao ritam, on se, dojam je, više nametnuo, ali obrana Cvjetnog bila je sinkronizirana. Prijetili su iz kontre i polukontre, ali preciznosti i mirnoće u završnici nije bilo. Kvalitetom i klasom iskakali su Josip Suton i TIho Novak, pa ne znate ko ima bolji bicikl, zavrtilo se nama na tribinama, a kako ne bi i igračima na terenu. No, uvijek se nešto ispriječilo, ili je netko ušao u blok, ili se ukazao Goran Škorić. Sa suprotne strane Franko Bilić je također imao nekoliko bravuroznih obrana.

Najbolju priliku imao je Biberon u 32. minuti kad je Bajrušović pogodio vratnicu... Kako je vrijeme odmicalo sve je bilo sigurnije da će finale odlučiti lutrija sedmeraca, pogotovo kad možda najbolju kontru Cvjetnog Lovrić nije završio na pravi način.

Kad realnije sagledamo, sasvim očekivano jer stvarno su obje ekipe svoj obrambeni dio odradile na besprijekoran način. Bilo je s obje strane solidnih akcija, ali mreže su ostale netaknute.

Prišlo se liniji sedam metara... Otvorio je Cvjetno, siguran je, uz pomoć vratnice bio Hrvoje Penava. Svoj zadatak s lakoćom je apsolvirao i Marinko Šamija. Zatim je loptu namjestio Kristijan Grbeša, haubica je i dalje radila, rutinirano u je pospremio... Međutim, isto nije učinio Ćorluka i Matija Capar je imao penal za pobjedu. Osvjač šest kutija, rekao je nedavno" sve bih dao da Juri i braći Škorić omogućim osvajanje Kutije". Bolju priliku nije imao, ali valjda nije bilo zapisano da zabije taj pogodak. Valjda je negdje bilo zapisano da Goran Škorić mora biti junak, moralo je biti tako... Tihomir Novak imao je kazneni udarac za nastavak raspucavnja, ali u ključnom trenutku se poskliznuo, baš kao John Terry i poslao loptu preko vrata. Goran Škorić srušio se od sreće svi su mu pohitali u zagrljaj, Fabijanić je dugo, dugo ležao na parketu dvojke, konfete su pucale visoko u zrak i slavlje je moglo početi.

Linker
22. travanj 2024 05:26