TRENER VRATARA NEFTČIJA

'Kakvi su to odnosi kod vas? Sretnem jednu Splićanku, a ona mi kaže - sredite Dinamo!'

'Kelava je još mlad. Najbolji su vratari između 28. i 30. godine. Njemu je Bog dao visinu, ne i igru nogom. Uvjerem vas da bih ga ja naučio da sigurno ispucava loptu'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. srpanj 2011. 11:06

Nebojša Manojlović već je pet godina trener golmana u Neftčiju.

- Kad su me zvali odgađao sam dva mjeseca, "gdje ću u Azerbajdžan", mislio sam. No, sad mogu kazati da sam zadovoljan.

Za sve koji imaju namjeru s Dinamom na uzvratni dvoboj nahvalio je Baku.

- Bilo je to ruševno mjesto, pola ulica bez asfalta, a sad grade novi Dubai. Centar je sav u kamenu boje pijeska, na brdu su napravili golemu zgradu kao tri plamena, što je simobl države, svaki krak s najmanje 25 katova, rade objekte u obliku jedra... No, i izvan Bakua niču autoceste i razne građevine, a sve to u ovih pet godina.

Manojlović kaže da u Zagrebu dolazi prvi put od 1989. kad je bio na školskoj ekskurziji, da bi na susret mogla stići i njegova supruga...

- Na putu prema Beču s nama je u avionu bila vrlo zgodna Splićanka. Kaže "Nadam se da ćete srediti Dinamo". Mislim kako to, a ona nastavi "Navijam za Hajduk, prije 15 dana kupila sam godišnju ulaznicu za novu sezonu". Vidim kakvi su odnosi između Zagreba i Splita - ispričao je Manojlović sa smiješkom.

I on očekuje drukčiji modri sastav od onog kojeg je vodio Vahid Halilhodžić...

- Zna se što Dinamo predstavlja, no mi imamo dobru momčad. Ne pratim toliko hrvatsko prvenstvo, ali reći ću vam da je azerbajdžanska liga jača od srpske. U redu Zvezda i Partizan, međutim Azerbajdžan ima izjednačeniju konkrenciju, više je dobrih klubova.

Naglasio je da ne bi htio biti glavni trener jer preveliki je pritisak, a pitali smo ga i za Ivana Kelavu.

- Još je mlad. Najbolji su vratari između 28. i 30. godine. Njemu je Bog dao visinu, ne i igru nogom. Uvjerem vas da bih ga ja naučio da vrlo sigurno ispucava loptu ili dodaje je najbližim suigračima. To se vježbom može popraviti, uostalom imao sam sličan slučaj s Raufom, u minulom prvenstvu našim prvim čuvarem mreže.

Linker
23. rujan 2024 02:21