Tom Dubravec / CROPIX
VELIKA ISTRAGA

Kamerunci odlučni: 'Otkrit ćemo kojih sedam igrača su prodali utakmicu Hrvatima!'

Kamerunski mediji pišu i da je Samuel Eto'o prošlog tjedna obavio obavijesni razgovor s policijom
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 02. srpanj 2014. 10:12

Kamerunski nogometni savez otvorio je službenu istragu kako bi doznao tko spada među “sedam trulih jabuka” za koje je osuđivani kladioničar Wilson Raj Perumal tjedniku Der Spiegel rekao da su namjestili utakmicu s Hrvatskom (0-4) u skupini Svjetskog prvenstva.

Perumal je, podsjetimo, na chatu s urednicima Der Spiegela neposredno prije dvoboja u Manausu otkrio kakav će biti točan ishod, kao i da će jedan kamerunski nogometaš dobiti crveni karton u prvom poluvremenu. Iz Kamerunskog saveza priopćili su da će ispitati “optužbe o prijevari”.

Integritet igre

“Takvi navodi ne odražavaju vrijednosti i principe koje promovira naša administracija, niti su u skladu s Fifinim kodeksom ponašanja i etičkim načelima naše zemlje. Poduzet ćemo sva potrebna sredstva kako bismo ovu uznemirujuću priču razriješili čim prije”, poručuju Kamerunci.

Iz Fife je pak na novinarske upite stigao odgovor kako ne mogu potvrditi istražuju li utakmicu Hrvatske i Kameruna jer bi time riskirali kompromitiranje ostalih istraga.

“Općenito govoreći, integritet igre je najvažniji prioritet za Fifu i zbog toga sve optužbe o potencijalnim manipulacijama shvaćamo vrlo ozbiljno”, glasi šturo i birokratsko priopćenje iz Züricha.

Istraga Kamerunskog saveza dio je širih aktivnosti tamošnjih nogometnih dužnosnika od kojih je predsjednik države Paul Biya zatražio detaljno izvješće o slabom nastupu na Svjetskom prvenstvu. Savezu je dao rok od mjesec dana, a u sklopu izvještaja zahtijeva i prijedloge za hitno i radikalno restrukturiranje kamerunskog nogometa.

Eto’o na policiji

Kamerunski mediji pišu i da je Samuel Eto'o prošlog tjedna obavio obavijesni razgovor s policijom zbog navoda o krivotvorenoj putovnici. Moguća sankcija za 33-godišnjeg napadača je oduzimanje putovnice, što mu u profesionalnim okvirima ne bi previše naštetilo jer ionako posjeduje i španjolsku putovnicu.

Linker
22. svibanj 2024 03:49