Davor Žunić/CROPIX
KRATKI TEREN

Kantrida ne zadovoljava Uefine uvjete, hoće li se Rijeka seliti u Zagreb ili Split?

Rijeka traži privremenu dozvolu za Kantridu, te je Mišković ljudima iz Uefe već predočio sve dokumente koji dokazuju da će pod stijenama niknuti novi stadion
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 30. kolovoz 2013. 23:34

Inspekcije iz krovne europske nogometne organizacije bile su iznimno zadovoljne svime što su, s aspekta riječke nogometne infrastrukture, vidjele na Kantridi kada su stadion pod stijenama obilazile prije Žiline.

Stadion u velškome Rhylu na kojem su Bijeli igrali protiv Prestatyn Towna možda ne bi zadovoljio ni kriterije Druge HNL, ali sa svakom višom stepenicom kriteriji rastu. Rijeka ima privremenu dozvolu, ali - ne za skupine Europske lige. Za to je doslovno prekratka. Tj. preuska. Travnjaku nedostaju dva metra u širinu koja se ni na koji način ne mogu dobiti.

Dakle ako se UEFA bude kruto pridržavala svojih uvjeta, Bijeli će protiv Lyona, Betisa i Vitorie igrati u Maksimiru ili na Poljudu. Kondicional "ako" nismo upotrijebili zbog patriotizma, nego mogućnosti da Kantrida (neslužbeno doznajemo - u ponedjeljak) doista dobije UEFA-in palac gore, tj. produženje privremene dozvole i za igranje utakmica skupina Europske lige. Jer klub iz Portića 3 je onima koji odlučuju dokazao kako ozbiljno radi na projektu izgradnje novoga stadiona, kako problema neće biti ni sa suradnjom Grada, niti s bankovnim jamstvima. U tom bi smislu UEFA mogla podržati jedan novi, zdravi, hrvatski, europski nogometni projekt koji naočigled svijeta buja na Kantridi.

Linker
24. rujan 2024 15:22