Reuters/Carl Recine
PODNIO JE TO KAO PROFESIONALAC

KAPETAN ŠPANJOLSKE OTVORIO DUŠU UOČI HRVATSKE I KOMENTIRAO VATRENI DOČEK NA WEMBLEYJU 'Nitko se više ne sjeća prijetnji smrću meni i mojoj obitelji..'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. rujan 2018. 10:10

Odigrao je Sergio Ramos protekle subote na Wembleyju svoju 157. utakmicu za Furiju u kojoj je njegova ekipa slavila s 2:1 i s tri boda zasjela na vrh skupine Lige nacija u kojoj se nalazi i Hrvatska.

I doživio je Ramos “vatreni doček” domaće publike, Englezi očito imaju isto mišljenje o onom njegovom startu na Salaha u finalu Lige prvaka. Zvižduci i uvrede nisu mogle Ramosa izbaciti iz takta.

- Volio bih da su me drugačije dočekali. Oni pamte tu akciju iz finala, a nitko se više ne sjeća prijetnji smrću meni i mojoj obitelji. Nikoga nikad nisam htio namjerno ozlijediti - osvrnuo se Ramos na taj detalj, a onda se okrenuo onome što se događalo na terenu.

- Startali smo u novu eru s novim trenerom prepunim iskustva i nema boljeg početka od pobjede na Wembleyju. Nije dobro kad se mora mijenjati, pogotovo ako je razlog loš rezultat na velikom natjecanju kao naš u Rusiji, ali sad su naša očekivanja opet velika.

On je već veteran, puno utakmica za reprezentaciju u nogama.

- Kad god igram za reprezentaciju, dolazim pun entuzijazma i s velikim ambicijama. Tako je i sad, to se neće promijeniti dok god igram za Španjolsku.

Nakon dugo godina nema Gerarda Piquea, njegova najčešćeg partnera u obrani Furije.

- Pique je igrač koji je radio razliku, bio je i u reprezentaciji jako dobar. No, imamo i sad odličnih braniča, evo, protiv Engleske je igrao Nacho i odigrao na visokoj razini.

Španjolska, dakle, igra drugačije, više je rizika u igri koju traži Luis Enrique, obrana stalno mora biti na oprezu.

- Točno je, igramo s više rizika, zato su u otvaranju igre iz zadnje linije nužna precizna dodavanja, jer svaka izgubljena lopta može biti vrlo opasna i veliki problem za naš gol. Radimo na tome da se što bolje prilagodimo novostima koje traži izbornik, iz utakmice u utakmicu bit ćemo još bolji.

A prva iduća je ona s Hrvatskom, igrat će opet protiv suigrača i prijatelja Luke Modrića?

- Malo je igrača na koje sam ponosan kao na Modrića. Mislim da zaslužuje biti The Best, osvoji li tu nagradu, bit će mi drago kao da sam je sam osvojio - kazao je iskreno Ramos.

Linker
05. svibanj 2024 04:44