Vladimir Dugandzic / CROPIX
NIŠTA OD TRANSFERA

Kapetan vjeran Hajduku: Maloča produžuje ugovor s Bijelima do 2016. godine

Španjolski prvoligaši Elche i Granada imali su Maloču na popisu želja, ali samo za posudbu. Taj put Maloča nije želio prihvatiti, radije je ostao u Hajduku
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. rujan 2014. 19:18

Mario Maloča i ove jeseni predvodit će Bijele. Ostao je kapetan u Hajduku i osmu sezonu zaredom. Od rujna 2007. godine, od kup-utakmice s Mladosti u Molvama, Maloča je u prvoj momčadi. Prošlo je vremena, a svake godine se vrti ista priča. Prodaje se Maloča, međutim, na kraju prijelaznog roka imamo sličnu situaciju. S pitanjima zašto i kako.

- Dugo se o prodaji i ovog ljeta pričalo, čak sam ovaj prijelazni rok i očekivao transfer, jer potpisao sam za jaku agenciju. Bilo je ponuda za posudbu, ali nisam pristalica odlaska na posudbu. Ako idem, onda to mora biti transfer - ispričao je Maloča tijek ovoljetnih zbivanja na “mercatu”.

Španjolski prvoligaši Elche i Granada imali su Maloču na popisu želja, ali samo za posudbu. Taj put Maloča nije želio prihvatiti, radije je ostao u Hajduku. Ugovor s Bijelima kapetanu istječe u ljeto 2015. godine, ali na stolu već čeka produljenje.

- Ovih dana ću produžiti ugovor s Hajdukom. Za još jednu sezonu, do ljeta 2016. godine. Razgovarali smo, sve ide dalje pod istim uvjetima. Nema kod mene nikakvih zahtjeva, pristao sam na sve što je klub ponudio.

Takav je Mario Maloča, iskren i skroman. Veliki ugovor nije imao ni u dane kada se u Hajduku potpisivalo “s pet nula”, kada su se ugovori brojali u stotinama tisuća. Pa kako bi onda imao danas kada besparica već godinama muči Bijele. Ali, financijski problemi uvijek su u sjeni rezultata. Bili dobri ili loši, ali rezultati su uvijek u prvom planu. Kakvo je ozračje u svlačionici nakon serije od četiri poraza i jednog remija u zadnjih pet susreta?

- Pogodio nas je poraz od Dinama, to je najbolniji trenutak ove sezone. Igrali smo 70 minuta jako dobro. Dapače, odlično. Razbili smo Dinamo. I onda je prvi primljeni pogodak okrenuo tijek zbivanja. Što se događalo u posljednjih pet minuta susreta, to nitko ne može objasniti. Ali taj nas poraz još peče.

Slično se dogodilo Bijelima i protiv Dundalka u Splitu, s bitnom razlikom da je Hajduk ipak eliminirao Irce. Ali, “izgubila se glava” u trenutku kada je Dundalk postigao prvi gol.

- Ne bježimo mi od te činjenice da se unese neka nervoza u ekipu kada primimo prvi pogodak. Jasno mi je da se svi pitaju što se događa u tim trenucima. Možda bi lakše disali da imamo nekog iskusnijeg u napadu. Da zadrži loptu, a ne da se obrana stalno nalazi na udaru. Riskantno igramo, Milović i ja često izlazimo “dva na dva” i uhvatimo barem osam od 10 takvih napada. Znam, onda dva što ne uhvatimo su problem. Ali, ne može ni obrana sve sam riješiti.

Previše nesreće

Kako prekinuti seriju loših rezultata? Čak je i u Pragu sa Slavijom Hajduk izgledao apatično, bez izraženog htijenja.

- Svi smo svjesni da je utakmica bila prijateljska. Kada smo mi dobili Udinese 3:0, onda se komentiralo u stilu “njima taj susret ništa ne znači”. Nije ni nama u Pragu nešto značila utakmica, jer cijeli dan smo imali program. Šetnja, razgledavanje... stvorila se atmosfera prave revijalne utakmice. Ali, da je normalni dvoboj, onda gol ne bi pao u 50. minuti prvog dijela.

Da se ipak vratimo na rješenje rezultatske krize. U Kranjčevićevoj se traži iskupljenje Bijelih.

- Neću reći da se traži iskupljenje, nego pobjeda koja ne bi smjela doći pod znak pitanja ako budemo odigrali na razini izdanja protiv Dnjipra i Dinama. Ne zaboravite da samo u ta dva susreta imali dobru, odgovornu igru u većem dijelu susreta. Uvjeren sam da možemo ponoviti takvu igru i pristup što bi nam jamčilo i bodove. Imali smo previše nesreće u posljednja dva tjedna, vrijeme je da naplatimo dobru igru - zaključio je Maloča.

Mario Maloča bijeli rekorder

U Hajduku je Mario Maloča upisao 206 nastupa. Rekord koji će teško u bliskoj budućnosti netko dostići, jer ako se uzme računica da igrač po sezoni odigra između 30 i 40 utakmica, jasno je da će pretendent na rekord morati u Hajduku igrati šest sezona.

- Istina, teško će netko skinuti rekord. Za mene je to velika čast što sam dres Hajduka nosio više od 200 puta. Ali, normalno je da jednog dana i odem s Poljuda.

Potpisao Šimić, slijede Vršajević, Milović i A. Milić

Osim Maloče, ugovori u ljeto 2015. istječu još trojici važnih igrača Bijelih. Avdija Vršajević, Goran Milović i Antonio Milić, tercet je koji je ušao u zadnju godinu ugovora i jasno je da Hajduk s njima želi produljiti ugovor. Do Nove godine na Poljudu imaju vremena, jer od 1. siječnja 2015., kada igrači uđu u zadnjih šest mjeseci ugovora, imaju mogućnost potpisati za novi klub. Inače, profesionalni ugovor s Hajdukom potpisao je 18-godišnji stoper Lorenco Šimić.

Linker
30. lipanj 2024 20:34