REUTERS/Benoit Tessier
ISPOVIJEST BIVŠEG PREDSJEDNIKA

KARDINALNA POGREŠKA ĆORLUKINOG KLUBA Propustili dovesti Neymara za 'sitniš': 'Nije mi se činio bolji od ostalih'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. veljača 2018. 17:50

Iz redova moskovskog Lokomotiva, kluba čije boje brani hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka, priznali su vjerojatno najveću pogrešku u klupskoj povijesti.

Naime, Rusi su 2008. godine propustili kupiti sjajnog Brazilca Neymara, tada 16-godišnjaka, za svega 10 milijuna eura nakon što su ga 'snimili' na Mediteranskom kupu.

Neymar se u tom trenutku činio preskup za Lokomotiv koji se okrenuo dovođenju Alana Gatagova.

"Razmišljali smo je li pametno ili ne da kupimo Neymara. Naši skauti su ga gledali i željeli smo ga. Ali imali smo nekoliko dilema. Jedna od glavnih nedoumica je bila što nismo znali kako će se prilagoditi na igranje u Rusiji. Koštao bi nas desetak milijuna eura, ali teško je dati toliko novca za igrača s drugog kontinenta. Na kraju smo izgubili, ali tada nam je Gatagov djelovao jednako dobro, nisam primjetio da je Neymar bio bolji od ostalih", rekao je tadašnji predsjednik Lokomotive Nikolai Naumov za Sport-Express.

TOMSK, RUSSIA - SEPTEMBER 19: Ilya Gultyayev (L) of FC Tom Tomsk battles for the ball with Alan Gatagov of FC Lokomotiv Moscow during the Russian Football League Championship match between FC Tom and FC Lokomotiv, at Trud Stadium on September 19, 2010 in Tomsk, Russia. (Photo by Ilnar Salakhiev/Epsilon/Getty Images)
Ilnar Salakhiev/Epsilon/Getty Images

Neymar je pet godina kasnije prešao u Barcelonu, a prošle je godine za rekordnu odštetu od 222 milijuna eura prešao u PSG.

Linker
03. svibanj 2024 09:23