NA POTEZU JE MAMIĆ

Karpatij stigao u Zagreb na pregovore, Luis Ibanez odlazi u Ukrajinu?

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 17. prosinac 2012. 14:56

Luis Ibanez svakim je danom sve bliže odlasku iz Dinama. Aktualni ugovor borbenog Argentinca s hrvatskim prvakom veže samo do ljeta, a zna se kako Ibanez više nema namjeru produljiti vjernost s Modrima. Proteklih mjeseci Ibanez je, pod vodstvom Ante Čačića, bio na marginama (tek 11. po minutaži u HNL-u), a kod 24-godišnjeg Argentinca u posljednje se vrijeme javlja sve veća želja za odlaskom. Luis Ibanez u Zagrebu je već pet sezona, uskoro postaje i 'hrvatski zet’...

U kuloarima bliskim maksimirskom klubu priča se kako je za usluge Ibaneza zainteresirano nekoliko inozemnih klubova. No, Ibanez je svakim danom sve bliži - Ukrajini! Točnije, tamošnjem prvoligašu Karpatiju iz Lviva, danas 14-plasiranoj momčadi Ukrajinske lige. Predstavnici Karpatija jučer su stigli u Zagreb sa željom da transfer Ibaneza završe u rekordnom roku. A Ukrajinci nestrpljivo iščekuju sastanak s braćom Mamić, koji je ili odrađen jučer u kasnim noćnim satima, ili će se dogoditi tijekom današnjeg dana.

Glavna spona između Dinama i Karpatija je Igor Jovičević, nekad velika nada zagrebačkog kluba koji je još 1991. godine kao igrač Maksimir zamijenio madridskim Realom. Igor Jovičević danas je sportski direktor Karpatija i čovjek zadužen isključivo za dolazne transfere. Igor Jovičević je, naravno, dobro upoznat s igračkim mogućnostima Dinamovog Argentinca, te vjeruje kako će Ibanez od proljetnog dijela sezone braniti boje Karpatija.

Luis Ibanez već od 1. siječnja može kao slobodan igrač potpisati ugovor s budućim klubom (gdje bi stigao tek na ljeto), no u tom slučaju Dinamo ne bi za svog igrača (još uvijek) inkasirao ni lipe. A takav scenarij ne priželjkuju niti klub, niti Ibanez, niti njegovi zastupnici pa se čini kako će Ibanez već ove zime napustiti Maksimir. Igoru Jovičeviću, kao i njegovom klubu, u interesu je što ranije dogovoriti, ali i osigurati, transfer Ibaneza kako se u priču ne bi uplele i 'veće ribe’. Ukrajinci bi tako Ibaneza mogli dobiti za simboličnu odštetu (od nekoliko stotina tisuća eura), no time bi iz igre izbacili klubove koji Argentinca žele isključivo kao slobodnog igrača.

Luis Ibanez i nije Krunoslavu Jurčiću prijeko potreban za 14 proljetnih utakmica, a kako dres Dinama sigurno neće nositi i na jesen klubu je najprihvatljivije da ga se riješi već ove zime. Dakako, Dinamo će u tom slučaju ponešto i zaraditi, bez većih problema stići će do novog naslova prvaka (sa ili bez Ibaneza), a u međuvremenu će trener Dinama radije 'razvijati’ Pivarića. A u Maksimiru se sve više vrti priča i oko povratka Hrvoja Čale. Pa Dinamo ni na proljeće na lijevom boku ne bi bio limitiran. U svakom slučaju Ibanez je uskoro 'out’...

Linker
21. rujan 2024 05:18