Davor Žunić/CROPIX
JUNAK DANA

Kek: 'Pijesak Kantride, blato Rujevice, kišne Fužine... To su naše pobjede!'

Jedva čekam da se nađem s dečkima. Ovo sa Stuttgartom je bilo sjajno, ali ne možemo na tome živjeti sljedećih sedam ili četrnaest dana - rekao je veliki strateg
Piše: Luka BenčićObjavljeno: 31. kolovoz 2013. 09:38

Rijekin trener Matjaž Kek u ovom trenutku u gradu na Rječini uživa zvjezdani status. Po povratku iz Stuttgarta navijači su ga grlili, ljubili i doslovno nosili na rukama, iz tisuća grla orilo se “Kek, Kek, Kek....” . Iako je nesklon javnom pokazivanju emocija, na dočeku na Korzu nije mogao sakriti sreću.

Dan kasnije, nakon prospavane noći, razgovarali smo o svemu što se događa s klubom.

Kako komentirate rezultate ždrijeba u Monte Carlu?

- Španjolska, Francuska, Portugal. Što tu imaš puno komentirati? Rijeka sigurno nije favorit, ipak su to malo jači klubovi. Užasno se veselim tim utakmicama i u svakom slučaju očekuje nas interesantna jesen, negdje do Božića. Ova momčad ima strahovit potencijal i siguran sam da mogu pružiti još 30 do 40 posto više. Sa Stuttgartom smo pokazali da možemo dobiti i velike, tako da ništa nije nemoguće.

Pobjedom protiv Stuttgarta podignuta je i ljestvica očekivanja?

- Tako je. Više nas neće mjeriti po Walesu nego po Stuttgartu i svakom klubu u HNL-u bit će poseban izazov utakmica s nama, svi će nas željeti pobijediti. I nama je to izazov i tome se posebno veselim.

Nema vremena za odmor, u ponedjeljak na Kantridu stiže Lokomotiva?

- To će biti jako teška utakmica. Lokomotiva je jedan od najboljih klubova u ligi, s najboljim hrvatskim trenerom. I Tomo i ja želimo igrati, tako da me jako veseli ta utakmica.

Tko će istrčati na teren?

- Moramo prvo vidjeti tko nam je ostao živ. Problem je s načetim igračima. Na treningu ćemo vidjeti tko je najspremniji. Imamo još dva dana i na teren će svakako istrčati najjača momčad.

Kada je trening?

- U subotu u 18.30. Valjda im nisam dao previše slobodno (smijeh). Jedva čekam da se nađem s dečkima. Ovo sa Stuttgartom je bilo sjajno, ali ne možemo na tome živjeti sljedećih sedam ili četrnaest dana. Meni je sada u glavi jedino sljedeća utakmica, ona protiv Lokomotive.

Što ste to rekli igračima u svlačionici da su toliko motivirani i entuzijastični?

- Neka igraju nogomet i neka uživaju u tome. Svaki dan, u svakoj sekundi treninga.

Ovaj posao zna biti okrutan, nepravedan i težak, ali zna i nagraditi entuzijazam, što se sada i dogodilo. Oni nisu pobijedili jučer u Stuttgartu. Pobijedili su puno prije, u pijesku Kantride, blatu Rujevice, kiši i mrazu Fužine.

Kako vam se sviđa atmosfera oko Rijeke?

- Atmosfera je neopisiva. Pa vidjeli ste da su me ponijele emocije.

Kada je u Stuttgartu, sat i pol prije početka utakmice, s tribina krenulo ‘ajmo Rijeka’, to je čista energija. Ljudi tamo nisu išli čarterom, išli su autobusima, kombijima, automobilima.

Neki su iz džepova izvadili i zadnju lipu. To treba poštovati i prema tome se ne može ostati ravnodušan.

Kako vam se sviđa život u Rijeci?

- Od početka živim u Opatiji. Pod Učkom sam pronašao svoj mir, osjećam se sjajno. I to ne samo na terenu, nego i kada idem po kruh, po novine, na ribarnicu. Zadovoljan sam kako živim.

Što očekujete od Europske lige?

- Ništa. Očekujem šest teških utakmica. Imat ćemo priliku usporediti se s top klubovima top nogometnih liga, i nadam se da će nas Europa natjerati na još više rada, jer ova momčad može još bolje.

Linker
24. rujan 2024 09:34